Isceljujući kristali: Njihova energija može da psihički i fizički ojača telo

by | 14.12.2023
Isceljujući kristali: Njihova energija može da psihički i fizički ojača telo

Isceljujući kristali deluju na čoveka na energetskom nivou . Mogu da donose mnoge blagodeti koje mogu da učine život kvalitenijim. Saznajte kako se koriste.

Sve je stvoreno od energije. Kada radimo sa kristalima, ta energija se prenosi i razmenjuje. Svaka vrsta kristala i dragog kamenja poseduje različite isceliteljske energije. Mogu da pomognu kod raznih problema, uključujući fizičke bolesti, izazove mentalnog zdravlja i duhovne sukobe.

Isceljujući kristali: Drevna praksa koja je i danas popularna

Upotreba kristala kao alata za lečenje datira još od starih Sumera. Od tada, nekoliko kultura i religija inkorporiraju lekovita svojstva kristala i dragog kamenja u svoju svakodnevnu praksu. Ako tek počinjete da učite o moćima kristala i dragog kamenja, verovatno se pitate: „Koje kamenje za lečenje mi je potrebno?“ Možete da odaberete neki na osnovu onog u čemu može da pomogne. Ukoliko ne možete da se odlučite, oslonite se na intuiciju – nećete pogrešiti.

Isceljujući kristali: Upoznajte se sa sedam veličanstvenih

1. Ružičasti kvarc

Ružičasti kvarc je kristal koji se odnosi na emocije. Takođe podstiče osećaj mira i odličan je za rešavanje ljubavnih pitanja.  Može da pomogne i u slučaju ljubavne patnje. Ovaj kristal se obično nosi blizu srca jer tada najbolje isceljuje.

2. Ametist

Ametist je poznat kao jedan od najboljih kristala za fizičko lečenje. Neka od njihovih lekovitih svojstava uključuju:

  • Poboljšan izgled kože
  • Smanjenje glavobolje
  • Poboljšana endokrina funkcija i metabolizam
  • Jača imunološki sistem
  • Poboljšava digestivno zdravlje.

Ametist pomaže u prevazilaženju zavisnosti tako što čisti organe, regulišu hormone i smanjuju psihički bol. Pored toga, kristali ametista otvaraju treće oko osobe –  izvor mudrosti i moći pojedinca. Stoga, ametist poboljšava spoznaju i  duhovnost.

Uobičajeno je da se ametist stavi na deo tela koji je povezan sa čakrom ili energijom u sukobu sa bolešću ili nelagodnošću. Za intenzivan oporavak, okružite telo kristalima ametista za lečenje bolesti.

3. Gorski kvarc

Majstor mežu isceliteljskim kamenjem. Jedinstven i moćan povećava efekat drugih kristala transformišući nekgtivnu energiju u pozitivnu. Gorski kvarc isceljuje celo telo na fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom nivou. Dovoljno ga je držati u prostoriji.

4. Selenit

Selenit se obično koristi za čišćenje i punjenje energije drugih kristala. Možete očistiti i napuniti esencijalne kristale isceljenja tako što ćete ih staviti na ploču od selenita. Takoše čisti um, telo i duh od negativne energije. Njegova svrha je da eliminiše blokade unutar vašeg energetskog polja i da pomogne u slučaju anksioznosti, ljubomore, stresa… Opustite se na krevetu i držite ga na čelu pola sata.

5. Opsidian

Opsidijan je kristal za uzemljenje, veruje se da je koristan u ovim slučajevima:

  • Pospešuje zarastanje tkiva
  • Poboljšava varenje
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Smanjuje bol u zglobovima i efekte artritisa.

Kada vam srce dobro kuca i krv slobodno teče, vaše telo će bolje da se brine o sebi. Snažno zdravlje i duhovnost počinju u srži, a opsidijan je najbolji kristal za isceljenje koji se bavi glavnim delovima vašeg tela.

6. Tirkiz

Kao i većina lekovitih kristala, tirkiz nudi nekoliko fizičkih i duhovnih lekovitih prednosti. Pomaže u lečenju infekcija, problema sa varenjem i stomačnih bolesti. Generalno, tirkiz ima antiinflamatorno i detoksikaciono dejstvo. Tirkiz jača imunit,  poboljšava vid i sluh. Može da se nosi kao privezak, ogrlica ili narukvica.

7. Lepidolit

Lepidolit pomaže u jačanju imunološkog sistema i pomaže u čišćenje od toksina. Ako postavite kristal lepidolita na deo vašeg tela koji ima određene tegobe, može da vam pomogne da ublažite simptome. Lepidolit isceljujući kamen pomaže u poboljšanju funkcije mozga, smanjenju stresa, noćnih mora i nesanice.

triocean / gettyimages.com