Tehnike isceljenja: Nekoliko metoda koje će vam pomoći da sačuvate zdravlje

by | 17.01.2024
Tehnike isceljenja: Nekoliko metoda koje će vam pomoći da sačuvate zdravlje

Ove jednostavne tehnike isceljenja pomoći će vam da lakše izgurate dan – da se zaštitite od stresa, relaksirate, napunite enerijom. Ovo je sjajan vodič koji pokriva period od ustajanja do odlaska na spavanje.

Zar ne bi bilo sjajno kada biste mogli da iskoristite prednosti komplementarnih terapija tokom celog dana, a da ne morate da se rezervišete za dugotrajne i skupe tretmane? Pomoć je pri ruci jer, uz naše pametne trikove za prirodno zdravlje, možete naučiti da se lečite u bilo koje doba dana.

Tehnike isceljenja: Kako da pomognete sebi

Ove tehnike isceljenja su veoma jednostavne: od energizirajuće akupresure i vizuelizacije uzemljenja do meditativnog rada na disanje i opuštajućeg feng šuija. Naime, postoji mnoštvo jednostavnih tehnika samopomoći za povećanje energije, borbu protiv stresa i vraćanje harmonije i ravnoteže u vaš život.

Tehnike isceljenja koje pokrivaju ceo dan

Isprobajte naše ideje u nastavku i budite svoj holistički iscelitelj!

7.00: Započnite dan pozitivnom vizualizacijom

Započnite dan koristeći tehnike kreativne vizualizacije da biste ostvarili snove i ciljeve. Dok ležite u krevetu, stvorite mentalnu sliku za svoj idealan dan, a zatim se zadržite na njoj nekoliko trenutaka svakog jutra.

Dok razmišljate o danu koji je pred vama, njegovim raznim aktivnostima i interakcijama, postavljate nameru, pa se pobrinite da postavite pravu! Izaberite reč koja predstavlja tu nameru i često je izgovarajte tokom dana. To mogu da budu reči kao: energično, radosno, fokusirano, smireno…

8.00: Revitalizujte svoje telo talasoterapijom

Nekoliko pametnih tehnika komplementarne terapije može vam pomoći da pokrenete svoje telo ujutru. Pre nego što stanete pod tuš, stimulišite limfni sistem i izbacite toksine.

Koristeći četku sa prirodnim vlaknima, nežno prevucite po celom telu uvek četkajući u smeru protoka krvi ka srcu. Nakon toga, istuširajte se toplom vodom. Zatim smanjite temperaturu, što hladnije – to bolje.

Ova talasoterapije može da poboljša cirkulaciju i vrati sjaj koži.  Pokušajte da usmerite mlaz tuša ka donjem delu leđa. Ovde se nalaze vaše nadbubrežne žlezde i to će ih pokrenuti u režim detoksikacije.

9.00: Uzemljenje

Zašto gubiti dragoceno vreme sedeći u autobusu dok putujete na posao ili pešačite, kada možete da vežbate jednostavnu, ali moćnu tehniku svesnosti da biste postigli fokus i jasnoću.

Obraćanjem pažnje na sadašnji trenutak je odličan način da se pripremite za dan, a štaviše, to je jedna od najlakših stvari na svetu – samo očistite um od svih misli.

Na primer, fokusirajte se na hodanje. Dok hodate obratite pažnju na disanje, težinu stopala na tlu, način na koji se vaše telo kreće. Ako vam misli lutaju, nežno ih vratite fokusirajući se na korake ili dah.

11.00: Povećajte energiju akupresurom

Pred vama je dug dan, pa se pobrinite da ostanete u vrhunskoj formi uzimajući savet tradicionalne kineske medicine. Drevna tehnika akupresure koristi ručni pritisak da stimuliše određene energetske tačke širom tela, oslobađajući tok vitalne ‘či’ energije.

Jedna od najboljih tačaka za revitalizaciju je meki jastučić između zgloba palca i kažiprsta. Samo snažno pritisnite to mesto palcem ili kažiprstom i srednjim prstom i držite tri minuta – osećaćete se osveženo i spremno da “pomerite planine”!

14.00: Borite se protiv stresa jogijskim disanjem

Ako se osećate pomalo iscrpljeno, iskoristite isceljujuću moć jogijske pranajame ili kontrole daha da biste smanjili stres. Duboko disanje aktivira vaš parasimpatički nervni sistem, koji smanjuje broj otkucaja srca i opušta vaše mišiće.

Jedna od najpopularnijih tehnika je metoda disanja 4-7-8. Da biste to sami isprobali, prvo potpuno izdahnite kroz usta, ispuštajući šuštav zvuk. Zatim zatvorite usta i tiho udahnite kroz nos dok mentalno brojite do četiri.

Zadržite dah da izbrojite do sedam. Potpuno izdahnite kroz usta, praveći šuštanje dok brojite do osam. Ponovite ciklus još tri puta i ubrzo ćete biti smireni.

15.00: Pobedite tromost aromaterapijom

Ne dozvolite da vas taj dosadni pad energije sredinom popodneva sruši i umesto toga iskoristite moć esencijalnih ulja da biste dobili prirodni maksimum.

Aromaterapeuti veruju da esencijalna ulja pokreću određene neuronske puteve u mozgu, što zauzvrat može uticati na nivo hormona, podižući nivoe energije do kraja dana.

Sipajte nekoliko kap-dve esencijalnih ulja ruzmarina, limuna, pomorandže ili cimeta na maramicu i duboko udahnite kad god vam je potrebna energija.

17.00: Terapijom bojama

Kada dođete kući na kraju napornog dana, terapija bojama jedan je od najjednostavnijih načina da vratite ravnotežu. Boje imaju dubok uticaj na vaše zdravlje i blagostanje na nivou vibracija, tako da ima smisla da se okružite pravim.

U kuhinji koristite žute, zlatne i narandžaste tonove da biste podstakli apetit i pomogli varenju, dok je utvrđeno da plavo posuđe i tanjiri smanjuju apetit, tako da je to najbolji izbor ako brojite kalorije.

U dnevnoj sobi koristite neutralne tonove da biste napravili prirodnu pozadinu, a zatim koristite akcente boja da biste podstakli različita raspoloženja. Zelena može biti duboko umirujuća i opuštajuća, dok  narandžasti, žuti i crveni jastuci daju dobre vibracije.

19.00: Opustite se uz kristale

Iscelitelji kristalima veruju da ovo moćno kamenje deluje na energetskom nivou kako bi došlo do isceljenja duboko u našim ćelijama. Podstaknite mir i opuštanje postavljanjem umirujućih kristala u svom domu. Probajte ametist da vam pomogne da se opustite, lapis lazuli za mirne misli i hematit ili mesečev kamen za duboko smirenje.

21.00: Spavajte dobro uz feng šui savete

Za kvalitetan san, uverite se da je vaš krevet postavljen dijagonalno prema vratima i izbegavajte da ga stavljate ispod kosog plafona, jer to može podstaći negativnu i opresivnu energiju.

Očistite nered ispod vašeg kreveta jer uzrokuje stvaranje ustajale energije i odbacite ogledala u spavaćoj sobi jer imaju moćnu energiju koja može izazvati nesanicu. Pratite ove savete za harmonizaciju i trebalo bi da imate savršen završetak savršenog dana.

Sam Edwards / gettyimages.com