Feng šui: Pet saveta koji privlače zdravlje u dom i donose dobro raspoloženje porodici

by | 02.12.2023
Feng šui: Pet saveta koji privlače zdravlje u dom

Ukoliko želite da malo oplemenite prostor i unesete dobru energiju, saznajte koja su to feng šui pravila koja priblače zdravlje u dom.

Uvek tražimo nove načine da unesemo ovu energiju. Feng šui (iako nije nov način) je metoda koja može doneti više zdravlja u vaš život jednostavno kroz vaš dom.

Feng šui saveti koji privlače zdravlje

Želite da naučite nekoliko jednostavnih saveta kako da ovu zdravu energiju unesete u svoj dom? Čitajte dalje da biste saznali.

1. Biljke privlače zdravlje

Ko ne voli kućne biljke? Kućne biljke sadrže energiju koja se naziva – živi či. Biljke se lako dodaju u dom, a vi ćete se osećati puni energije. Odlično mesto za za biljke su uglovi jer oni imaju tendenciju da stagniraju energiju. Postavljanjem biljke energija će se neometano kretati kroz dom.

2. Napunite frižider voćem i povrćem

Slično kućnim biljkama, sveže voće i povrće takođe sadrže živi či. Oni obezbeđuju energiju dobrog zdravlja i mogu je uneti u život. Savet je da napunite frižider svežim voćem i povrćem. Budite sigurni da ovu energiju održavate optimalnom tako što ćete ukloniti sve proizvode koji su postali plesni ili pokvareni.

3. Dodajte još zelene boje

Boja ima snažne veze sa našim mentalnim, emocionalnim i energetskim zdravljem. U feng šuiju, zelena boja povezuje se sa zdravstvenim sektorom i može da unese više te energije u naše živote. Zauzvrat, zelena boja se povezuje sa prirodnim svetom, za koji se pokazalo da smanjuje nivo stresa i anksioznosti, dok pruža više radosti i mira. Obojite sobu u meku ili tamnu zelenu ili je koristite u elegantnom komadu nameštaja kao što je tepih ili sofa.

4. Ugradite element drveta

U feng šuiju, zdravstveni sektor se povezuje sa elementom drveta. Element drveta simbolizuje zdravlje, rast i vitalnost. Dodavanje ovog elementa u dom može biti dobar način da se povežete sa ovom energijom zdravlja. Postoji mnogo načina da se ugradi drveni element. Možete koristiti boju (zelenu), dodati materijale (drvo) ili čak oblike (visoki pravougaonici), što će sve pomoći da se unese više ove energije u dom.

5. Fokusirajte se na veliku trojku

U feng šuiju postoji nešto poznato kao VELIKA TROJKA. Ovo su tri područja doma koja su optimalna za naše zdravlje. To su spavaća soba, kupatilo i kuhinja. To je zato što svaka od ovih oblasti igra ključnu funkciju u sveukupnom zdravlju.


Spavaća soba je mesto gde obnavljamo svoju energiju, dobro se odmaramo. Kupatilo je mesto gde čistimo svoju energiju, ispiramo prljavštinu i prljavštinu, a kuhinja je mesto gde punimo energiju, ispunjavajući svoja tela hranljivim materijama. Usredsredite se na ove delove kuće, držite ih uvek čistim i urednim kako bi energija zdravlja vladala u domu.

Sa ovim jednostavnim feng šui savetima, možete početi da stvarate zdraviji i srećniji dom i život.

Liudmila Chernetska / gettyimages.com