Feng šui kuhinja: Saveti kako da privučete zdravlje i obilje u život

by | 21.12.2023
Feng šui kuhinja: Saveti kako da privučete zdravlje i obilje u život

Feng šui kuhinja može da učini čuda za vaš život. To je mesto gde vi i vaša porodica provodite mnogo vremena, gde se priprema hrana i jede. Ovo je ključni prostor u domu koji treba da obiluje pozitivnom energijom.

Ne morate biti stručnjak za feng šui da biste znali da se kuhinja smatra srcem kuće. Provodimo dosta vremena u kuhinji tako da energija u ovom prostoru neprekidno teče. Imajući to na umu, ključno je da ovaj prostor održavamo čistim i organizovanim. Haotična, neuredna kuhinja stvara pretrpan, neuređen život.

Feng šui kuhinja je srce svakog doma

Možda vam se ne čini važno da ukrasite svoju kuhinju jer je to funkcionalnija prostorija u vašem domu, ali postoje neke stvari koje treba uzeti u obzir. Prvo, izbegavajte da koristite crvenu boju kada ukrašavate kuhinju jer element vatre već dominira prostorijom. Imajte na umu i feng šui vodene elemente u kuhinji. Voda potire energiju vatre, pa izbegavajte da imate previše plave boje u dekoru vaše kuhinje.

Feng šui kuhinja za zdravlje i izobilje

Stručnjaci savetuju da bi trebalo da obratite pažnju na ovih nekoliko stvari u kuhinji:

Šporet

Šporet je simbol bogatstva i prosperiteta. Preporučujemo da koristite sve ringle umesto samo jedne ili dve, što je običaj kod većine. Korišćenje svih ringli simbolizuje da ćete maksimalno iskoristiti potencijalno bogatstvo koje vam je dostupno. Korišćenjem samo jednog ili dva gorionika, ograničavate svoj potencijal.

Podrazumeva se da treba da održavate šporet čistim, jer to omogućava da hrana obiluje pozitivnom emergijom. Prljav šporet emituje negativnu energiju koja ulazi u hranu, a to može doneti poteškoće sa zdravljem.

Priprema zdravog obroka

Jedna od glavnih upotreba kuhinje je za pripremu obroka, što je izvor prosperiteta i zdravlja u feng šuiju. Da li ste znali da vaše emocije utiču hranu dok kuvate? Zbog toga treba da pripremate svoje obroke sa ljubavlju.

Pobrinite se da svoju ostavu za hranu držite organizovanom i čistom. Ako imate namirnice kojima je istekao rok trajanja u ostavi ili frižideru, obavezno ih izbacite.

Svakodnevno izbacujte smeće,  a kantu za smeće držite izvan vidokruga ispod sudopere kako biste izbegli gubitak novca. Hrana treba da vas okrepi, ali može uticati na vaše zdravlje i odnose kada vidite ostatke hrane i ostatke u smeću.

Kuhinjski pribor

Osnovno pravilo feng šuija u kuhinji je da noževe držite van pogleda. Noževi, što nije iznenađujuće, imaju prodornu energiju i mogu da preseku dobar či, tako da je neophodno da ih držite skrivene u fiokama.

Ne ostavljajte prazne tiganje na pločama za kuvanje ili radnoj površini. Ovo označava prazninu i nedostatak feng šui obilja. Izbacite oštećene šerpe i posuđe jer posuđe simbolizuje bogatstvo. Ukoliko je oštećeno privući će nuspeh.

Dobra rasveta

Kao iu svakom drugom delu kuće, dobro osvetljena kuhinja je važna u feng šuiju. Na taj način se ćete obezbediti bolji protok pozitivne energije.

Kuhinjske biljke

Biljke u kuhinji i cveće su važne za privlačenje drvne pozitivne energije. Takođe možete uključiti začinsko bilje i voće da poboljšate energiju kuhinje. Na primer, postavljanje devet pomorandži u činiji na centralnom mestu u kuhijnji ne samo da simbolizuje dobro zdravlje, nego i sreću.

geckophotos / gettyimages.com