Feng šui ogledala: Kako da ih pravilno postavite i izbegnete najčešće greške

by | 07.12.2023
Feng šui ogledala: Kako da ih pravilno postavite i izbegnete najčešće greške

Feng šui ogledala su ivek aktuelna tema. Svako drži u kući ove korisne predmete, ali većina ne zna da ogešno mesto može da blikira energiju doma. Saznajte kako da to sprečite.

Hajde da razgovaramo o jednom specifičnom elementu feng šuija koji je u poslednje vreme postao veoma moderan: ogledala! Ako ste ljubitelj ove veštine i želite pomoću ogledala da poboljšate pozitivnu energiju u domu – odlično! Nastavite da čitate i saznajte kako da to uradite.

Feng šui ogledala: Kako da ih dobro pozicionirate

Sledite naše savete koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite ogledala da privučete dobru energiju u dom ili kancelariju.

Feng šui ogledala: Postavite ih na zidove trpezarije

U tradicionalnom feng šuiju, trpezarija se smatra se „trezorom bogatstva“. Ogledalo ima kapacitet da uveća prostor, što znači da može da uveća vaš trezor. Majka priroda uvek donosi umirujući osećaj. Postavite ogledalo pod takvim uglom kako biste reflektovali prelep pogled na nebo, drveće, travu ili vodenu površinu.

Međutim, pobrinite se da postavite ogledalo koje odražava prekrasan pogled. Pogled na cevovode, električne žice i prljave ulice može odražavati negativnu energiju u vašem domu.

Koristite ogledala da proširite prostor

Od prvog saveta znate da se ogledalo može koristiti za proširenje „trezora bogatstva“ ili trpezarije. Isti metod se može koristiti za simbolično proširenje nedostajućih oblasti vaše bagua oblasti. Što znači, ako jugozapadni ugao vaše kuće nedostaje ili nedostaje, postavljanje ogledala može simbolično proširiti to područje.

Postavite ogledalo u hodnik

Ogledala postavljena u hodniku su uglavnom dobra rešenja, sve dok ne gledaju na vrata, druga ogledala ili se nalaze na kraju hodnika. Nemojte koristiti apstraktna ili fragmentovana ogledala. Važno je da vidite sebe u celokupnoj veličini. Ne koristite mala ili polomljena  ogledala. Ako imate dovoljno prostora, više velikih ogledala nikada ne škodi jer uvećavaju dobru energiju.

Ne kačite ogledala iznad kreveta ili okrenuta ka njemu

Feng šui ogledala odražavaju energiju vašeg prostora. Tako mogu igrati značajnu ulogu u spavaćoj sobi. Ogledala mogu pojačati energiju što može da poremeti san.  Iz tog razloga, najbolje je ne kačiti feng šui ogledala iznad kreveta ili okrenuta prema krevetu. Držanje ogledala iznad kreveta je čak i najgora ideja. Ako ne možete da pomerite ogledalo iz spavaće sobe, možete ga pokriti krpom kako biste mogli mirno da spavate.

Ne kačite ogledalo naspram ulaznih vrata

Kada uđete u svoj dom, postavljanje ogledala na udaljenosti od 1,5 m prema vratima je loša ideja. Štaviše,  vitalna či energija će na taj način iscuriti iz doma, a to nije nešto što bi iko želeo!

Izbegavajte odraz peći u ogledalu

Kao što već znate, ogledalo ima sposobnost da pojača energiju. Kada je ogledalo okrenuto ka peći, energija elementa vatre se znatno pojačava što može doneti lošu energiju.

Ne kačite ogledalo previsoko ili prenisko

Ogledalo koje je previsoko na zidu može izazvati optičku iluziju jer može učiniti da izgledate niže. Isto važi i za ogledalo koje je prenisko okačeno. Ogledao mora da bude na takvoj visini da savršeno vidite svoj odraz. Dakle, ne treba da se savijate ili podižete na prste da biste videli svoju figuru.

Ne postavljajte ogledala jedno naspram drugog

Ako držite dva susedna ogledala jedno naspram drugog, prema feng šuiju, samo blokirate energiju. Umesto toga, možete odvojeno postaviti ogledalo gde mogu da reflektuju dobru či energiju i rašire je po prostoriji kako biste poboljšali ukupnu pozitivnost i spokoj okoline.

KatarzynaBialasiewicz / gettyimages.com