Feng šui: Najbolja mesta u domu za srećni bambus. Saznajte zašto nije poželjan u spavaćoj sobi!

by | 06.12.2023
Feng šui: Najbolja mesta u domu za srećni bambus

Želite jednostavan način da privučete pozitivnu vibraciju u svoj dom? Srećni bambus može da vam pomogne u toj nameri. Sledite naše savete i otkrijte koja su najbolja mesta u domu za ovu biljku.

Srećni bambus u bilo kojoj prostoriji u kući može da privuče blagotvornu energiju. Kako se ne biste dvoumile gde tačno da postavite ovu biljku,sledite naše savete. Objasnićemo vam detaljno za svaku prostoriju.

Gde se postavlja srećni bambus?

Prema feng šui pravilima, za svaku prostoriju važe određena pravila koja se odnose na postavljanje bilja, a pogotovo kada je reč o srećnom bambusu. Dakle, sledite naše instrukcije i nećete pogrešiti. Za početak, zamislite da je svaka prostorija podeljana na devet kvadrata u postavci 3×3, kao što je prikazano na ilustraciji.

Srećni bambus u kuhinji – idealno mesto

Kuhinja je jedno od najboljih mesta u domu za srećni bambus. Možete da ga postavite na sledeće načine:

  • Postavite srećni bambus bilo gde u kuhinji porodičnom sektoru vaše prostorije – zeleni kvadrat na slici.
  • Stavite srećni bambus bilo gde u kuhinji koja se nalazi u sektoru bogatstva i prosperiteta – gornji levi kvadrat.
  • Ako imate trpezarijski sto u vašoj kuhinji u bilo kom od ovih sektora, onda stavite srećni bambus sredinu stola.
  • Takođe, u kuhinji možete postaviti srećni bambus i tamo gde je stagnirajuća energija – iznad kuhinjskih prmarića ili frižidera.

 

Može da nautrališe negativnu energiju u kupatilu

U feng šuiju, negativna energija u kupatilu dolazi od otpadnih voda. Srećom, bambus u kupatilu je idealan “lek” za minimiziranje ove vrste energije i sprečavanje njenog širenja kroz vaš dom.

Postavite biljku na policu iznad toaleta, lavaboa ili kade ili ga stavite ivicu kade ili umivaonika. Još bolje, stavite biljku u glinenu posudu i dozvolite energiji elementa zemlje iz posude da neutrališe i apsorbuje višak otpadne vode iz vašeg kupatila.

U kancelariji privlači bogatstvo

Pošto je kancelarija mesto gde se bavite zaradom i trošenjem novca, od suštinske je važnosti je da obezbedite dobar protok energije. Podelite radni sto na devet zona po bagua mapi i postavite srećni bambus u kvadrat koji simboliše bogatstvo ili sektor slave (prvi i drugi kvadrat u prvom redu bagua mape).

Nepraktično je staviti srećni bambus u sektor karijere vašeg stola jer je to mesto gde obično stoji tastatura. Takođe, kancelariju možete da podelite na devet kvadrata i da stavite srećni bambus u oblasti bogatstva i prosperiteta ili slave i reputacije.

Bambus u dnevnoj sobi poboljšava protok energije

Srećni bambus u dnevnoj sovi može poslužiti u nekoliko različitih namena. Prvo, sprečava stagnaciju energije, održavajući dobat tok či energije oko nameštaja. Kvadratni stolovi su uobičajena karakteristika dizajna dnevne sobe, a njihov oblik i postavljanje često blokiraju ili usporavaju protok energije. Međutim, postavljanje srećne biljke bambusa na ove stolove privlači či tako da je iznad površine stola i poziva ga da se slobodno kreće po prostoriji.

Srećni bambus takođe privlači izobilje kada ga stavite u sektor bogatstva i prosperiteta vaše dnevne sobe jer predstavlja element drveta koji podržava ovu energiju. Isto tako, srećni bambus smešten u sektoru slave i reputacije vaše dnevne sobe pruža element drveta koji hrani element vatre, dodajući slavnu sreću vašoj dnevnoj ili porodičnoj sobi.

Savršeno mesto u trpezariji

Trpezarija je sedište porodičnog obilja, a srećni bambus može udvostručiti tu energiju. Da biste to postigli, postavite biljku na sredini trpezarijskog stola. Dobićete dodatnu energiju bogatstva ako u trpezariji postoji ogledalo koje reflektuje sto i bambus.

Ne stavljajte bambus u spavaću sobu

Spavaća soba treba da odiše opuštajućom energijom. Budući da je srećni bambus moćan pokretač energije ne savetuje se u spavaćoj sobi. U ovom opuštajućem prostoru bambus može doneti jaku energiju zbog koje nećete moći da se opustite i odmorite.

solarisimages / gettyimages.com