Feng šui za novac: Kako da pronađete i sredite ugao u domu za privlačenje bogatstva?

by | 04.12.2023
Feng šui za novac: Kako da pronađete i sredite ugao u domu

Feng šui za novac je veoma popularna tehnika jer mnogi žele da privuku izobilje u svoj život. Uređenjem određenog ugla u domu možete da “podesite” energiju za privlačenje bogatstva.

Jedna od najpopularnijih tema feng šuija je bogatstvo. Da li znate da u domu postoji kutak namenjen za prosperitet i obilje. Možete naučiti kako da pronađete i aktivirate kutak novca (ili kutak bogatstva) vašeg doma koristeći alat u feng šuiju koji se zove bagua. To je energetska mapa koja je položena preko prostora i podeljena je na mrežu tri sa tri, sa osam oblasti oko centra.

Feng šui za novac

Vaš dom je odraz vašeg života, a bagua je jedan od alata koje feng šui praktičari koriste da bolje razumeju ovu vezu. Svaka od oblasti bagua odgovara određenom aspektu života, kao što su odnosi, karijera, znanje i da, čak i vaš finansijski prosperitet. Ova oblast se na kineskom zove „Sun“ i poznata je i kao kutak za bogatstvo ili novac.

Feng šui za novac: Kako pronaći kutak bogatstva u domu?

Da biste pronašli kutak koji je zadužen za bogatstvo u domu, stanite na formalna ulazna vrata kuće okrenuti ka unutra i locirajte krajnji levi ugao. Da biste ovo učinili jednostavnijim, možete to uraditi samo za dnevnu sobu ili kancelariju. U ovom slučaju, stajali biste na vratima dnevne sobe ili kancelarije gledajući unutra. Krajnji levi deo je ugao vaše dnevne sobe ili kancelarije je taj koji aw odnosi na bogatstvo.

Kada pronađete područje bogatstva, primetite šta se tamo dešava. Da li je prazan? Zatrpan? Uredno organizovan? Razmislite šta bi ovo moglo da predstavlja metaforički. Možda ovaj deo vašeg doma skuplja prašinu i zanemaren je – da li to može odgovarati nespremnosti da redovno gledate svoje finansije ili bavite se njima?

Saveti kako da poboljšate svoj ugao novca

Ako želite da radite na privlačenju više obilja, samopoštovanja ili prosperiteta, možda ćete želeti da aktivirate oblast bogatstva svog doma. Evo nekoliko efikasnih načina da to uradite.

Popravite sve što je pokvareno

Ovo vam možda ne zvuči kao feng šui, ali važno je napraviti svakodnevna poboljšanja pored suptilnijih, energetskih prilagođavanja. Predmeti koji su pokvareni ili oštećeni ne dovode do osećaja izobilja, pa je najbolje da ih popravite ili zameniti.

Dodajte ljubičastu boju

Ljubičasta je boja povezana sa područjem bogatstva, tako da stavljanje nekog predmeta u ovoj boji može aktivirati bogatstvo i obilje. Ovo može biti umetničko delo, jastuk, sadilica ili bilo koji drugi predmet koji vas privlači.

Unesite biljke u dom

Područje bogatstva je takođe povezano sa elementom drveta, predstavljenim biljkama. Dodajte zdravu zelenu biljku ovoj oblasti da biste podstakli stabilan rast vaših finansija ili samopoštovanja. Biljka koja je posebno korisna za ovu svrhu je drvo novca.

Ukrasite zid zelenom ili plavom bojom

Zelena i plava su boje povezane sa elementom drveta, tako da dodavanje ovih boja u oblast bogatstva može podržati rast i lečenje u ovoj oblasti života. Možda ćete želeti da obojite ceo zid zelenom ili plavom bojom ili izaberete manji, suptilniji akcenat, u zavisnosti od vašeg dekora.

Voda aktivira bogatstvo

U sistemu pet elemenata, voda hrani drvo, tako da dodavanje elementa vode u oblast bogatstva može biti podrška. Mala fontana može biti divan dodatak ovoj oblasti – samo se pobrinite da bude čista! Prljava, stajaća voda neće poboljšati feng šui vašeg doma. Ako stvarna voda ne odgovara vašem prostoru, takođe možete da uključite umetnička dela sa slikama vode.

Postavite ametist

Kristali se mogu pružiti osećaj luksuza u prostoru. Ametist je odličan dodatak oblasti bogatstva zbog svoje ljubičaste boje i zato što rezonuje sa osećajem izobilja. Takođe može izazvati osećanja duhovnog obilja, što ide ruku pod ruku sa materijalnim bogatstvom.

marichka_b / gettyimages.com