Feng šui: 12 pravila za novčanik koji će vam pomoći da privučete novac

by | 10.12.2023
Feng šui: 12 pravila za novčanik koji će vam pomoći da privučete novac

Prema feng šui pravilima, ako želite da privučete novac u svoj život, to možete i preko novčanika. U pitanju je boja, oblik, kao i još pojedini saveti vezani za novčanik.

Svako želi da ima više novca u životu. Prema feng šui verovanju, novac je energija – i zato ga možete privući energijom. Kako? Pre svega, krenite od novčanika jer u njemu čuvate novac. Određena boja novčanika, kao i oblik emituju određenu energiju i to onu treba da privuće obilje u život.

Kako novčanik može da privuče novac?

Ovo su neka od osnovnih pravila i saveta. Sledite naše korake kako biste adekvatnim energijama poboljšali finansijsku situaciju.

12 pravila koje će vam pomoći da privučete novac:

1 Izaberite boju

Žuta (zlatna): Veruje se da ova boja lako privlači bogatstvo, ali je najefikasnija ako je žuta vaša srećna boja.
Crna: Smatra se da privlačeći bogatstvo na sličan način kao što apsorbuje sunčevu svetlost.
Boje koje povećavaju bogatstvo za žene: Ružičasta najbolja, jer je to boja ljubavi, „dodavanje roze“ novcu označava ljubav prema bogatstvu, a bogatstvo će vam definitivno „uzvratiti uslugu“ i takođe će vas voleti. Boja breskve može vam pomoći da privučete romantiku i bogatstvo.
Boje koje čuvaju bogatstvo: Crni, braon novčanici i novčanici u boji kafe su najsigurniji izbor koji funkcioniše i za muškarce i za žene. Ove boje predstavljaju stabilnost, očuvanje i privlačenje bogatstva.
Boje koje treba izbegavati: Crvena, plava i bela nisu preporučljive.

2. Izaberite najbolji oblik

Oblici su deo feng šuija, tako da bi trebalo da izaberete onaj koji vas povezuje sa bogatstvom. U feng šuiju, oblik koji odgovara oblasti bogatstva/novca je pravougaoni, što znači da morate da nabavite pravougaoni novčanik. Izaberite veći novčanik, da papirne novčanice lepo stanu. Ako su presavijene, sugerišete univerzumu da tu nema mesta za dodatni novac.

3 Važan je red

Većina ljudi ima običaj da u novčaniku drže razne priznanice ili neke druge papiriće. To je velika greška  – u novčaniku treba da stoji novac, a ne računi!

4 Pazite gde ga držite

Vaš novčanik ne može privući više sreće, mogućnosti i uštede ako ga držite u neurednoj torbi ili kutku doma. Idealno je ako ga držite u sektoru bogatstva.

5. Ne stavljajte novčanik na pod ili u toalet

Ili na pod toaleta, što je najgore mesto za vaše bogatstvo. Ne samo iz vašeg bogatstva, već i iz higijenskih razloga. Poruka koju Univerzum dobija je da je prosperitet nešto što vam nije potrebno. To je kao da kažete da ste voljni da obrišete novac kao prašinu koja se skuplja na podu.

6 Nikada ne koristite polovne novčanike

Novi novčanik nije ispunjen energijom prethodnog vlasnika, kao što je to slučaj s novim novčanikom.

7 Ukrasite svoj novčanik srećnim simbolima

Simboli sreće usmeravaju više energije sreće u vaš novčanik, a samim tim i u vaše finansije. Poznati feng šui simbol sreće je crvena traka sa tri novčića. Možete i na papirić napisati poruku koju ćete čuvati u novčaniku. Na primer: “Moj novčanik je srećna riznica.”

8 Organizujte  novčanik

Finansijski uspeh podrazumeva učenje više o upravljanju finansijama i organizovanje tih principa u efikasan plan. Držite novac uredno u pregradama i novčanica s najviše apoena je uvek napred – prva.

9 Ne trpajte kreditne kartice u novčanik

Kreditne kartice su simbol duga, što je simbol gubitka. Niko ne želi da bude povezan sa lošim dugovima.

10 Uverite se da je novčanik u dobrom stanju

Vaš novčanik je vaš statusni simbol. Ako želite da privučete novac, uverite se da vaš novčanik izgleda kao simbol bogatstva.

11 Dodajte kristale bogatstva

U feng šui postoji poludrago i drago kamenje koje privlači novac. Mođete da stavite u novčanik malahit, ametist ili citrin.

12 Ukrasite novčanik cvećem

Novčanik možete ulepšati cvetnim nalepnicama, kao što je na primer suncokret.

Imajte na umu da ne morate sve ove savete da primenite. Samo jedan ili dva će biti dovoljno dobri za početak.

dragana991 / gettyimages.com