Feng šui: Top 6 načina za energetsko čišćenje prostora. Privucite blagostanje u dom

by | 30.11.2023
Feng šui: Top 6 načina za energetsko čišćenje prostora

Prema pravilma ove drevne kineske veštine, energetsko čišćenje vašeg prostora je neophodno za vaše mentalno, fizičko, duhovno i materijalno blagostanje. Otkrijte kako se to radi.

U svakom prostoru s vremena na vrme dolazi do akumulacije negativne energije. Na primer, ona može da preovlada u domu nakon svađe, bolesti, nekih loših trenutaka itd. Da se ovakva vrsta energije ne bi “odomaćila” u domu  – i samim tim privlačila neke loše stvari u život, važno je energetsko čišćenje.

Energetsko čišćenje doma isceljuje prostor

Samo i zdravom prostoru možete da manisfestujete svoje želje, da privučete sreću, uspeh, blagostanje i zdravlje. Zato, pogledajte neke od predloga za čišćenje doma po feng šui praivlima.

1 Kore pomorandže za energetsko čišćenje

Jedan od najčešćih načina čišćenja prostora u feng šuiju je korišćenje pomorandže. Kore pomorandže, posebno, žive, predstavljsju jang energiju. Kora ima moć da energetski očisti prostor. Jednostavno ogulite pomorandžu, kore stavite na tacnicu i držite na prozoru, komodi ili na nekom drugom mestu u kući.

2 Zvona ili raspevane činije

Tibetanska metalna zvona , kao i raspevane činije, tradicionalni su alati koji se koriste u praksi meditacije. Vibracije stvorene metalnim zvonima ili raspevanim zdelama su odlične za čišćenje prostora. Zvuci mogu da preseku svaku ustajalu energiju poput mača.

Preporučuje se da kupite najkvalitetnija zvona (ili činiju) koje možete priuštiti. Što je alat bolji, to je bolja zvučna rezonanca. Da biste oslobodili prostor, zvonite zvonima ili činijama u centru svog prostora ili prošetajte po obodu svake prostorije u stanu. Zvukovi nisu efikasni samo za čišćenje prostora, već i za isceljenje duha i tela.

3 Kađenje žalfijom

Kađenje biljem je verovatno najpoznatija tehnika za čišćenje prostora. Sada postoji i mnogo mirisnih štapića za kađenje s jedinstvenim sastojcima. Međutim, od davnina se za kađenje prostorije najviše koristila bela žalfija. Metoda je jednostavna – zapalite žalfiju i kada krene da se širi aromatični dim, provo malo okadite centralni deo prostora, a potom šetajte pored zidova. Savet je da se malo duže zadržite na ćoškovima prostorije.

4 Lampa od himalajske soli

So je kristal i može da apsorbuje  i pročisti negativnu energiju. Lampe od himalajske soli su trenutno posebno popularne, iz dobrog razloga. Oni pročišćavaju vazduh, a takođe i či vašeg prostora.

5 Esencijalna ulja

Miris esencijalnih ulja u prostoriji mogu energetski očistiti prostor. U tu svrhu možete koristiti nekoliko esencijalnih ulja: slatka pomorandža,žalfija, tamjan, geranijum i ruzmarin. Ako nemate difuzer, možete napraviti sprej tako što ćete u bocu s raspršivačem sipatidestilovanu vodu i dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja.

6 Crni turmalin

Crni turmalin je prirodni kristal koji apsorbuje i odbija negativnu energiju. Savetuju se neobrđeni komadi kristala, grube površine. Razlog je što na taj način imju veću moć apsorpcije i bolje čiste prostor od negativne energije. Možete postaviti nekoliko komada u svoj dom ili ih rasporediti u četiri ugla vašeg doma ili sobe kako biste stvorili zaštitnu mrežu.

Kiara Bloom / gettyimages.com