8 stvari u domu koje privlače lošu sreću – brzo ih se rešite!

by | 09.04.2024
8 stvari u domu koje privlače lošu sreću - brzo ih se rešite!

Ako vas neprestano proganjaju neuspesi na putu ka ciljevima, savetujemo vam da obratite pažnju na uređenje doma i neke stvari jer kogu da privuku lošu sreću. Saznajte o čemu se radi.

 

Da li ste ikada primetili da imate dane kada vam sve ispada iz ruku, a niste raspoloženi ni za najtrivijalnije stvari? Pogledajte detaljnije unutrašnjost prostora, možda je vaša kuća zaražena „lošom energijom“!

Da li imate predmete koji privlače lošu sreću?

Dakle, na primer, odgovorite na pitanje: imate li kod kuće veštačko cveće, koje je u poslednje vreme sve popularnije? Ako je tako, nećemo se iznenaditi, jer su njihove prednosti u odnosu na sveže biljke jednostavno van liste. Pogledajte spisak stvari koje nisu poželje u kući:

Plastično cveće privlači lošu sreću

Vaza sa plastičnim listovima je pristupačnija i izdržljivija. Druga nesumnjiva prednost je što je apsolutno nezahtevna: ne morate zalivati cveće. Dovoljno je da povremeno obrišete veštačko cveće od prašine, koje će se, bez obzira kako gledate, naseliti na laticama.

Ali da li ste znali da je, prema istočnjačkim verovanjima, veštačko cveće i bilo kakvo suvo cveće veoma loš znak? Nije tajna da beživotne latice imaju negativnu energiju i mogu doneti sve vrste nesreće u vaš dom. Suvo cveće oduzima vitalnost i snagu lepoticama, a takođe ih čini da brže stare. Da li ste spremni da se razbacite sa živim zelenilom?

Kaktus nije poželjna sobna biljka

Kaktus je biljka sa veoma snažnom energijom. Dok mislite da samo mirno stoji na vašoj radnoj površini i štiti vas od štetnog zračenja, onda žurimo da vas uznemirimo – snaga „trna“ je mnogo veća.

Kažu da kaktusi mogu da promene ljude koji dugo žive sa njima u istoj prostoriji: učine ih hladnim i usamljenim. Zbog toga se mnoge neudate devojke plaše ove biljke, jer muškarci, po pravilu, ne ostaju dugo u kući sa trnjem.

Suvo cveće

Zakon feng šuija čak kaže da svo cveće koje ima trnje i bodlje (izuzetak je napravljen za lepe ruže) privlači lošu sreću i čini vas potpuno nesrećnim.

Stolica za ljuljanje

Stolicama za ljuljanje koje na prvi pogled deluju bezazleno, a posebno onima koje retko koristite, nije mesto u vašem domu.

Postoji legenda da ako “mirna” stolica za ljuljanje samo upotpunjuje vaš enterijer, onda biste je se trebali osloboditi. Koreni ovog verovanja potiču iz starih irskih bajki. Kažu da prazna stolica za ljuljanje u vaš dom poziva zle duhove, koji unose sve najgore u život vlasnika: usamljenost, neuspeh, siromaštvo, pa čak i smrt.

Ako ste i dalje tužni što se rastajete od stolice ili vam ju je poklonila baka, onda vam savetujemo da češće sedite u njoj pre nego što počne sama da se ljulja…

Satovi koji ne rade

Satovi koji ne rade su klasik kojeg se prvo morate rešiti. Zaleđene strelice kao da govore „vaše vreme za život je isteklo“, pa gde da se radujemo? Čak i ako ovo nije veliki zidni sat, već mali ručni sat, verujte mi, nikada nećete stići da ga odnesete u radionicu. Ali zamrznuti brojčanik će vam definitivno pružiti brdo nevolja i zdravstvenih problema. I dalje želite da iskušate sudbinu?

Stari kalendari

Iako su mnogi od nas odavno zaboravili na olovke i dnevnike, prelazak na kalendare i beleške na našim telefonima, mnogi možda imaju stare kalendare iz prethodnih godina. Lepi i dragi trenuci kao da se brišu iz našeg sećanja ako se oprostimo od papirnog kalendara.

Oni vas samo drže u prošlosti i zatvaraju prostor za ostvarivanje novih podviga. Konačno se rešite prošlosti, obećavamo, sećanja neće nestati, a snaga za novo će se sigurno povećati.

Još jedno papirno loše vreme krije se na slikama koje prikazuju prirodne katastrofe. Prvo, definitivno neće poboljšati vaše raspoloženje, a drugo, imaju magičnu sposobnost da privlače nevolje i lošu energiju. Kakav je ovo feng šui…

Zeleni zidovi

Ranije je ova boja smatrana smrtonosnom jer je sadržala arsen. Mnogi su sredinom prošlog veka nastavili da farbaju sve zelenom bojom: od dečijih igračaka do zidova. Nakon toga, ljudi su udisali otrovni gas arsin.

Vremenom su, naravno, prestali da proizvode boju sa arsenom, ali od tada postoji verovanje da su zeleni zidovi u kući direktan put do bolesti i neuspeha u svim oblastima.

Crna vrata

Isti trik (iako ne tako otrovan) sa crnim vratima. Oni sigurno nisu u stanju da zaštite vaš dom od negativnosti i loše sreće. Preporučujemo da izaberete svetliju nijansu, posebno za ulazna vrata.

DragonImages / gettyimages.com