Narodna verovanja: Obratite pažnju na ove stvari jer privlače siromaštvo

by | 09.06.2024
Narodna verovanja: Obratite pažnju na ove stvari jer privlače siromaštvo

Niko ne želi siromaštvo. Zato obratite pažnju na pojedine predmete u domu jer su možda upravo oni razlog zašto vam je sve krenulo naopako i što vam uvek fali novac.

Kad se sudarimo s lošim periodom u životu, volimo da za sve krivimo okolnosti ili sudbinu. A ponekad su za sve krive obične stvari koje u kuću privlače siromaštvo i stagnaciju.

Stvari koje privlače siromaštvo

Pročišćavajući životni prostor oko sebe, čovek počinje da se oseća bolje. Razvrstavajući stvari po ormarima, mi po policama razvrstavamo i svoje misli. Osim toga, pojedini predmeti mogu da “emituju” lošu energiju što na neki način blokira napredak i prosperitet. Ovo su ti predmeti:

Razbijena stakla preivlače siromaštvo

To može biti naprslina na prozoru, razbijeno ogledalo ili šolja sa okrnjenom drškom. Ne čuvajte to u kući jer razbijeno staklo je simbol pukotine u zaštiti.

Stare i rasparene stvari

Iznošena odeća koja vam stoji u kući i samo zauzima mesto u ormanu mogla bi da stagnira energiju napretka. Zato je važno da je se oslobodite. To se takođe odnosi i na neku odeću u kojoj ste doživeli neke loše trenutke. Rešite se te odeće.

Posebnu pažnju zaslužuje jedna skija na balkonu, jedan štap za skijanje, ili jedna papuča na polici za obuću. Takvi predmeti više nemaju upotrebnu vrednost i samo vam smetaju da napravite kupovinu novih, blokirajući energiju.

„Mrtve“ stvari

Prvo među njima je suvo cveće. Na taj spisak možete staviti preparirane životinje, osušene leptire ili insekte, rogove životinja ili perje ptica. Naravno, izuzeci od pravila postoje: ako se herbarijum koji je napravila vaša voljena kćerka kad je bila mala i dalje čuva u vašem radnom stolu – nemojte ga bacati, neće naneti nikakvu štetu.

To isto važi i za pero ili rog koji služe kao dekoracija u sobi, ako nisu uzeti sa ubijene životinje. Školjke sa odmora mogu zadržati kao suvenire samo oni koji ih redovno održavaju. U protivnom – bolje ih je podeliti ili baciti. A već uvelo sobno cveće – apsolutno je prvi kandidat za deponiju, dok nisu popunili spisak stvari – energetskih vampira.

Bilo koja stvar koju niste koristili duže od tri godine

Čak i ako je takva stvar potpuno nova, energija stagnacije počinje da se skuplja u njoj. Ili joj dajte drugi život ili se zamislite. Moguće da bi trebalo nešto uraditi sa stolom za koji niste seli već deset godina, i denuti negde one iste pantalone sa rasprodaje, koje su skroz nove, ali očigledno više nisu vaš broj.

Fotografije koje vam se ne dopadaju

Negativnost koju osećate gledajući fotografiju svaki put kad je pogledate, upija upravo vaš odraz. Na taj način ne možete ostvariti napredak. Nisu poželjne ni slike koje pokazuju buru, plač ili loše vreme.

Raščupana metla

Brezova metla, mop, obična metla – to nisu samo predmeti za čišćenje. Za brezovu metlu vezano je mnogo verovanja o domaćima – kućnim duhovima, pomoćnicima u domu, koji, uz sve ostalo, vode računa i o materijalnom blagostanju. Stara, „ćelava“ metla – vodi do isušivanja finansijskih tokova. Zato sve čime uređujete svoj dom mora i samo da se drži uredno.

Pazite kako ćete okačiti potkovicu

Ne donose samo „nesrećni“ predmeti nevolje i nesreće. Ponekad nesreću mogu navući čak i talismani ako ih nepravilno koristite. Na primer, ne znaju svi kako pravilno obesiti potkovicu za sreću.

Tačan odgovor je – tako da obrazuje oblik pehara. Inače, vaš „pehar“ se prevrće tako da dno bude gore i nikakva sreća se u njemu ne može zadržati. A dekorativne metlice obično se pričvršćuju tako da deo kojim se mete bude okrenut nadole – da se „domaćem“ vaša kuća dopadne.

InspirationGP / gettyimages.com