Žad: Kako da vam privuče sreću, novac i još mnogo toga

by | 02.02.2024
Žad: Kako da vam privuče sreću, novac i još mnogo toga

Od valjaka za lice do narukvica i prstena, nesumnjivo ste ranije videli ovaj upečatljivi zeleni kristal — žad. Može da donese mnoge blagodeti u život, pa nije ni čudo što je toliko popularan.

Žad veoma tražen i da ima bogatu istoriju širom sveta. U drevnoj Kini, na primer, korišćen je da pomogne voljenima da pređu u zagrobni život i imao je sličnu upotrebu u drevnoj Mezoamerici. Tako da je zaista zanimljivo da iako su ove kulture bile veoma udaljene i udaljene, žad su na sličan način koristili drevni ljudi.

Danas je žad postao popularan kristal širom sveta i još uvek je najtraženiji i najcenjeniji u Kini, gde se tradicionalno povezuje sa zdravljem, dugovečnošću, prosperitetom i moći.

Žad: Kamen prepun moći

Jedna od stvari po kojima je žad najpoznatiji je njegova povezanost sa srećom, obiljem i bogatstvom (zbog čega je došao na našu listu najboljih kristala za privlačenje novca i najboljih kristala za sreću).

Istorijska povezanost žada sa bogatstvom i prosperitetom i dalje je relevantna i danas, a takođe pomaže da se podstakne lični rast neophodan za stvaranje sopstvene sreće.

Žad zapravo mnogo radi metafizički i za nervni sistem, ali je posebno zanimljiv jer vam može pomoći da sačuvate mir i tokom “oluje”.

Svaka od sedam glavnih čakri ima različite kristale koji su najprikladniji za njih, a u slučaju žada, odličan je za povezivanje sa vašom srčanom čakrom.

Žad donosi mir, spokoj i udobnost pomažući vam da dotaknete saosećanje u svom srcu. To takođe može pomoći u smanjenju strahova.

Sve u svemu, ovo je odličan kristal koji vam pomaže da uravnotežite svoju energiju, kao i da doživite uvide tokom meditacije. To je kamen koji donosi ravnotežu u duhu i telu, podstiče kreativnost i intuiciju.

Žad: Kako se radi s ovim kamenom?

Pokazaćemo vam nekoliko metoda rada sa ovim dragocenim kamenom, u zavisnosti od problema koji imate.

Rad sa čakrama

Zbog povezanosti žada sa srčanom čakrom, možete da ga korstite na sledeći način:

Stavite svoj žad preko srca (kao privesak na lančiću) i sedite prekrštenih nogu.
Stavite kažiprst na podnožje palca. Zatim, na istu ruku, postavite vrh srednjeg i domalog prsta na vrh palca. Napravite nekoliko sporih i dubokih udaha i izdaha. Napravite isti gest drugom rukom.
Potom stavite dlanove na kolena.
Zatvorite oči i vizualizujte sve što čini da se vaše srce širi: voljenu osobu; posebno mesto; ili topla, magnetna energija koja izvire iz srca, širi se celim telom iispunjava prostoriju.

Privucite novac

Ako želite da manifestujete više novca, zapalite zelenu sveću, držite žad u ruci i zamsilite cifru. Takođe, mali komad žada možete da nosite u novčaniku kao talisman za privlačenje obilja.

Stavite ga ispod jastuka

Žad utiče na snove, intuiciju, takođe je povezan sa astralnim putovanjem i povezivanjem sa duhovnim svetom.  Zbog te povezanosti sa podmlađivanjem, neki ljudi spavaju sa žadom jer se smatra da vam pomaže da dobijete miran noćni san, ali i da izgledate mlađe.

Nosite ga kao amajliju

Želite da stvari budu jednostavne? Ne zaboravite da svoj žad možete nositi kao nakit ili ga samo držati na sebi ili u torbici! Od žada se prave odlične ogrlice, tako da možete da ga nosite preko srčane čakre ceo dan.

Stvari kao što su narukvice i prstenje od žada su takođe veoma česte, posebno u kineskoj kulturi, a držanje žada na rukama može biti koristan podsetnik da držite srce otvorenim i ostanete prizemljeni kad god vam upadne u oči.

Koristite ga u rutini lepote

Žad je postao popularan alat za lepotu, a kamenjem od žada gua sha i valjcima za lice neprestano vlada potražnja.  Ovi različiti alati za masažu od žada imaju smisla, s obzirom na drevnu vezu ovog kamena sa lečenjem i podmlađivanjem.

CreativeFire / gettyimages.com