Slaganje po energijama: Naučite da kombinujete nakit u skladu sa horoskopom 

by | 31.05.2024
Slaganje po energijama: Naučite da kombinujete nakit u skladu sa horoskopom 

Slaganje po energijama je nešto što  bi trebalo da znate kada nosite nakit. određeno kamenje može da vam pomogne da ostvarite svoje ciljeve, imate dobro zdravlje ili da budete opušteni. 

Energija prirodnog kamena povoljno deluje na bioenergiju čoveka i može ga zaštititi od brojnih nevolja. Međutim, ne možete kombinovati baš svako kamenje. Nekompatibilni kamenčići, ako se nose istovremeno, mogu napraviti veliku štetu organizmu.

Slaganje po energijama: Kako odabrati adekvatan nakit?

Kamenje pripada elementima koji im daju posebne, unikatne osobine. Ako nosite istovremeno nekoliko komada nakita koji pripadaju različitim elementima, budite sigurni da će minerali početi da ratuju međusobno. To može dovesti do različitih posledica, računajući i bolesti.

Najmanje spojivi minerali su:

 • ametist i smaragd
 • topaz i dijamant
 • biser i safir
 • cirkon i morion (dimni kvarc)
 • hrizopras i karneol
 • oniks i citrin
 • žad i jaspis
 • rodonit i kristal
 • hematit i ćilibar
 • hematit i karneol
 • urmalin i granat
 • rubin i ćilibar
 • rubin i opsidijan
 • gorski kristal i topaz.

Oni se ne smeju ni nositi ni čuvati zajedno.

Slaganje po energijama: Izbegnite stihiju

Ne nosite istovremeno minerale koji pripadaju različitim elementima, jer nespretno ukombinovani negativno utiču na bioenergiju čoveka i jedan drugom „potiru“ energiju.
Za nakit birajte kamenčiće koji se kombinuju s vašim elementom. Izuzetak je kamenje koje pripada elementima koji su međusobno kompatibilni. Dakle, vatra se slaže s vazduhom, a zemlja s vodom.

Minerali koji pripadaju istom elementu odlično se slažu jedni s drugim, dopunjujući i jačajući energetske osobine svoje „sabraće“. Kamenje koje je nespojivo mora se nositi odvojeno. Element vatre nespojiv je s elementom zemlje. Jača vatra guši energiju zemlje i slabiji mineral gubi svoje osobine, a može početi i da škodi osobi koja ih nosi zajedno.

Kamenje vode i vatre su antagonisti i zato kada se nađu zajedno, počinju jedni drugima uništavati energiju. Voda i vazduh međusobno stvaraju neprijatne vibracije u ljudskom biopolju. To takođe, može dovesti do bolesti ili nekih drugih životnih nedaća.

Podela po elementima

Kamenje je takođe podeljeno po elementima, što bi valjalo zapamtiti i primenjivati kako ne biste upali u zamku sopstvenog neznanja.

Vatra

Minerali koji pripadaju elementu vatre, u većini su providni. Oni imaju sledeće osobine: povoljno deluju na podizanje tonusa organizma, priliv snage, pozitivno utiču na raspoloženje i pokreću na akciju.

Kamenje elementa vatre: Dijamant, rubin, pirop, almadin, grosular, spinel, cirkon, ćilibar, heliodor, koral, pirit, sunčev kamen.

Ključno kamenje za vatrene znakove:
1 Ovan – brilijant
2 Lav – rubin
3 Strelac – safir

Vazduh

To je poluprovidno kamenje, koje je često isprekidano i nekoherentno, i u kojem često postoje primese u obliku magle ili dima. Takvi minerali pozitivno utiču na svest osobe, pomažu da se donesu ispravne odluke, ubrzavaju metabolizam, pogoduju ostvarivanju kontakta među ljudima.

Kamenje elementa Vazduha: Safir, gorski kristal, smaragd, dimni kvarc, hrizopras, citrin, hrizoberil, ametist, rozenkvarc, turmalin, topaz, zlatni beril.

Ključno kamenje za vazdušne znakove:
1 Blizanci – karneol
2 Vaga – ametist
3 Vodolija – hrizopras

Zemlja

Kamenje koje pripada elementu zemlje odlikuje se tvrdoćom i neprozirnošću. Ono utiče na svest i zdravlje, jača samopouzdanje i podiže imunitet.

Kamenje elementa zemlje: Žad, ahat, lazurit, malahit, tirkiz, oniks.

Ključno kamenje za zemljane znakove:
1 Bik – krokodilit (vrsta ahata – kamen svetog krokodila, koji je bio povezan s Bikom u drevnom Egiptu)
2 Devica – jaspis,
3 Jarac – morion

Voda

Voda kamenju daje imaginarnu prozračnost. Ono može menjati boju, poseduje dubinu i neobične prelive. Sposobnosti tih minerala: poboljšanje raspoloženja, oslobađanje od negativnih misli i emocija, zaštita od spoljašnjih negativnih uticaja.

Kamenje elementa vode: Opal, mesečev kamen, akvamarin, selenit, topaz, biser, aleksandrit.

Ključno kamenje za vodene znakove:
1 Rak – selenit
2 Škorpion – akvamarin
3 Ribe – opal

grinvalds / gettyimages.com