ZAŠTO JE DOBRO DA U STANU IMATE ČUVARKUĆU, ALOE VERU, BAMBUS…

by | 09.10.2022

Sobne biljke koje unose pozitivnu energiju u svaki dom

 

Sobne biljke mogu učiniti mnogo više za vas od jednostavnog dekorisanja vašeg doma.

Osim što izgledaju dekorativno i unose dah prirode u vaše enterijere, biljke nude zdravstvene i mentalne prednosti koje ih čine potpuno vrednim naše nege i pažnje. Biljke ne samo da obezbeđuju svežiji vazduh u domu, već mogu i da podstaknu pozitivnu energiju ukućana. Kako da ih izaberete?

Orhideja

Ne samo da će lepota cveća uticati na vaše raspoloženje, već će i miris osvežiti vaš dom i daće vam neophodnu energiju.  Orhideje su prilično jednostavne za negu i uvek će vam izmamiti osmeh na lice.

Bambus

O bambusu je zaista lako brinuti, što samo po sebi donosi lepo raspoloženje jer retko ko želi biljku koja zahteva puno nege. Takođe se veruje da je bambus biljka sreće.

Čuvarkuća

Sukulenti su u osnovi biljke koje zadržavaju vodu. Kaktusi su dobar primer, ali nisu jedine opcije koje imate. U stvari, postoji mnogo sukulenata koji su mekani, šareni, imaju zanimljive listove i nisu bodljikavi. Mnogi od njih ostaju male veličine, što ih čini odličnim izborom za dekorisanje raznih prostorija u vašem domu. 

Aloe vera

Ne samo da se aloja vera može koristiti za ublažavanje opekotina od sunca i iritacije kože, već će vas učiniti i srećnijim. Ova biljka odlična  je za prečišćavanje vazduha. Takođe izgleda prelepo i jednostavna je za negu.

Hlorofitum, pauk biljka

Biljka zeleni ljiljan, hlorofitum ili pauk biljka se sama regeneriše, ima jedinstven oblik i izgled koji doprinosi dekoru svake sobe. Zeleni ljiljan je takođe jedna od najboljih biljaka za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Spatifilum, mesečev cvet

Ne samo da ova biljka neutrališe loš kvalitet vazduha, već vas takođe podstiče da iskoristite svoju duhovnu stranu i osetite mir. U narodu je poznata i kao “ženska sreća”. Lako se uzgaja i cvetaće i u tamnijim uglovima vaše kuće.

Zlatna puzavica

Đavolji bršljan, poznat i kao biljka novca je laka za gajenje.  Veruje se da posedovanje biljke novca u uglu vašeg doma smanjuje anksioznost, stres i negativno razmišljanje. Takođe se veruje da ova biljka donosi zdravlje i prosperitet.