Energetsko čišćenje doma: Evo kako so uklanja negativnu energiju

by | 11.02.2024
so uklanja negativnu energiju

Kako da znate da li je potrebno ukloniti negativnu energiju iz kuće? Jednostavno, jer postoje neki znaci koji na to ukazuju. Saznajte kako da ih prepoznate i napunite dom dobrom energijom.

U današnjem svetu, gde smo okruženi stalnim bukom, stresom i negativnim uticajima, često se dešava da se osećamo zarobljeni u sopstvenom domu. To nas tera da se zapitamo kako očistiti negativnu energiju koja se nakupila u našem okruženju.

Kako očistiti negativnu energiju u kući?

Bez obzira na to da li verujete u pozitivnu i negativnu energiju ili ne, većina nas može primetiti promene u atmosferi i raspoloženju kada uđe u prostoriju koja je zasićena teškom ili negativnom energijom.

Prvo što treba razumeti je da negativna energija može imati različite izvore. To mogu biti unutrašnji faktori poput loših emocija, svađa ili stresa koji se dešavaju u kući, ili spoljašnji faktori kao što su loše vesti, loše komšije ili energetske linije koje prolaze kroz prostoriju.

Neka vas vodi osećaj

Naime, kada se osećamo pod stresom, tužno ili demotivisano, naši domovi apsorbuju ovu energiju, a njena suština može da se zadrži nakon toga. Redovno čišćenje doma će resetovati energetsko polje i stvoriti lakoću oko vas.

Naravno, ovo važi i kada se uselimo u novi dom. Energija prethodnih stanara ili čak radnika (građevinara, molera itd.) može uticati na to kako se osećamo u kući, jer njihova energija još uvek visi okolo. Čišćenje će rešiti sve ovo.

Bez obzira na izvor, važno je naučiti kako se osloboditi ove negativne energije kako bismo stvorili harmonično okruženje za sebe i svoje najmilije.

Znaci da je vašem domu loša energija

Ako se stalno osećate umorno, i bez volje verovatno je u domu loša energija. Tu su i ostali znaci koji ukazuju na prisustvo ove energije:

  • Loš san (bez medicinskog razloga)
  • Nedostatak motivacije ili interesovanja
  • Stalno nešto odlažete
  • Loši snovi
  • Letargija
  • Česte svađe sa ukućanima.

Na koje sve načine možete energetski očistiti prostor

Jedan od najjednostavnijih načina da se očisti negativna energija u kući je fizičko čišćenja prostora. To može uključivati fizičko čišćenje, poput brisanja prašine, usisavanja i organizacije prostora.

Međutim, još bolji način je energetsko čišćenje paljenjem mirisnih sveća, upotrebe aromatičnih ulja ili kađenje prsotorije. Ovi rituali ne samo da fizički čiste prostor, već i podstiču pozitivnu energiju:

Kađenje: Dim od tamjana i žalfije može da očisti kuću od negatvine energije. Bitno je da posudom iz koje izlazi dim prođete kroz svaku prostoriju u kući.

Voda: Sipajte malo vode u činiju, ostavite je na suncu sat vremena. Prošetajte  kućom noseći činiju s vodom, a potom je prospite u toaletnu šolju.

Zvuk: Šetanje po kući sa zvinčićem, pa čak i udaranjem dlana u dlan pravi buku koja može da rasprši lošu energiju.

Kako so čisti negativnu energiju

Ali najbolji način da uklonite lošu energiju iz svog doma je so. Ona je savršen izbor jer je dostupna i netoksična. Kašiku himalajske ili morske soli sipajte u činiju. Ukupno treba da imate tri činije. Jednu stavite na unutrašnju stranu ulaznih vrata, a ostale dve sa svake strane kreveta.

Ostavite so da odstoji tri dana. Nakon toga je bacite u toaletnu šolju. Ponovite ovaj ritual tri puta mesečno u naredna tri meseca.

Tetiana Soares / gettyimages.com