Kako očistiti auru? Isprobajte ovih 5 efikasnih metoda i rešite se negativne energije

by | 13.02.2024
Kako očistiti auru? Isprobajte ovih 5 efikasnih metoda i rešite se negativne energije

Ako ste skloni čestim prehladama, osećate se pomalo ranjivo, iritira vas svaka sitnica, možda je vreme za čišćenje i to ne bilo kakvo. Saznajte na koje načine možete očistiti auru.

 

Recite nam da li vam ovo zvuči poznato? Prečesto zakačite neku prehladu ili grip, isuviše ste osetljivi, emotivni, nervira vas svaka sitnica. Možda vam se dešava da ne možete da zaspite i šta god da radite, čini se da su vaše telo i um u stalnoj iscrpljenosti. Ako se čini da imate sve gore navedene znakove i simptome, možda je vreme da očistite svoju auru.

Zašto je važno očistiti auru

Aura je energetsko polje koje okružuje vaše telo. Deluje kao magnetno polje energije koje preuzima emocije, zdravlje, psihičke ostatke i okolnosti oko vas. Vaša aura može doživeti stres dok razmenjujete energiju sa onima oko sebe, zbog čega je potrebno s vremena na vreme da očistite svoje polje aure jer bez toga nema ni blagostanja.

​Šta se dešava kada je vaša aura slaba ili pod stresom?

Aura je pod velikim uticajem situacija i ljudi sa kojima komunicirate. Pošto stalno razmenjujete energiju sa ljudima oko sebe, uobičajeno je da vaše aurično polje oslabi zbog pretrpanih psihičkih krhotina ili čak i zbog uzimanja negativnih emocija i energije drugih ljudi.

Kao rezultat toga, možete se osećati pod stresom, anksioznim, iritiranim, letargičnim, nestrpljivim, pa čak i razviti negativan pogled na svet. Vaš imuni sistem takođe može da pretrpi udare, što vas čini veoma podložnim bolestima.

Srećom, svoju auru možete očistiti iz udobnosti sopstvenog doma, sve što je potrebno je malo vežbe. Kada počnete da čistite svoju auru, doživećete drastičnu razliku u načinu na koji se osećate i vratite svoj um i telo u mir.

Kako očistiti auru: Pet načina

1. Ritual kupanja

Postoji razlog zašto se posle tuširanja osećate neverovatno osveženo i inspirisano. Kupka za čišćenje aure je ritualni proces kupanja u kome koristite soli, esencijalna ulja i sveto bilje da očistite svoje energetsko polje.

Napunite kadu, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili lavande i šolju himalajske morske soli. Takođe možete dodati esencijalno ulja poput sandalovine, žalfije i ruže da biste poboljšali efekat čišćenja.

Možete početi tako što ćete se namakati u kadi najmanje 10 minuta. Alternativno, ako se tuširate, zamislite da se vaša aura popravlja i leči dok vam voda kaplje niz telo. Zamislite da negativnost klizi preko vašeg tela zajedno s vodom i odlazi u odvod.

Takođe vizualizujte božansku energiju koja teče kroz vas dok čistite celo telo i zamislite belu svetlost koja vas okružuje.

2. Kađenje

Jedna od najstarijih praksi čišćenja aure je kađenje suvom belom žalfijom. Da biste to uradili, zapalite svežanj bilja poput mirisnog štapića i lagano pređite dimom preko svakog dela tela. Takođe, to možete uraditi i sa tamjanom.

3. Šetnja po kiši

Jedan od najlakših načina da očistite svoju auru je da prošetate po kiši. Izađite lagano kada pada kiša i zatvorite oči dok pustite da vas kišne kapi potpuno natope. Zamislite svu negativnost i toksičnost koju ispere kiša. Imajte na umu da izbegavate ovaj proces kada je kiša praćena grmljavinom.

4. Četkanje aure

Prethodno operite i osušite ruke da biste uradili ovu moćnu vežbu čišćenja aure. Pronađite mirno mesto u udobnosti svog doma i vizualizujte svoju auru. Zatvorite oči i počnite rukama da četkate auru.

Počnite od vrha glave, četkjući rukama prostor oko sebe i spustite se sve do nožnih prstiju. Važno je da stalno vizualizujete kako se vaša aura čisti svaki put kada četkate prostor. Ona postaje blistavija. Potrudite se da dobro operete ruke nakon što završite sa čišćenjem negativne energije.

5. Pozitivne afirmacije

To je jedna od najefikasnijih metoda čišćenja aure. Sedite na tiho mesto i vizualizujte sebe okruženog belim, mehurajućim svetlom. Zatvorite oči i počnite da pevušite pozitivne afirmacije koje vam odgovaraju. Ponavljajte ih koliko god puta želite sve dok ne osetite da vam poruka vibrira kroz telo. Radite ovo kada god osetite potrebu da očistite i ojačate svoje  energetsko polje.

RossHelen / gettyimages.com