Zimski feng šui: Pet saveta koji donose dobre vibracije u dom i dušu

by | 03.01.2024
Zimski feng šui: Pet saveta koji donose dobre vibracije u dom i dušu

Veoma je uobičajeno da ova zima donosi osećaj tuge, depresije i usamljenosti. Srećom, postoji nemšto što može poboljšati blagostanje u ovo doba godine – zimski feng šui.

Umetnost feng šuija može nam pomoći da poboljšamo način na koji se osećamo. Dokazano je da poboljšava naše opšte blagostanje, posebno u ovo doba godine.

Kako funkcioniše zimski feng šui?

Dakle, pogledajmo pet saveta za ovu sezonu koji će vam pomoći da povećate svoju energiju i održite pozitivan prostor!

1. Zimski feng šui: Čišćenje

Prema feng šuiju, zimi vlada element vode. Ali šta to znači i kako možete primeniti ovaj princip? To je jednostavno! Prva stvar koju treba da znate je da svaka površina koja može da reflektuje odraz, kao što su televizori i ogledala, predstavljaju element vode. Dakle, sve što treba da uradite je da redovno čistite sve ove površine. Prilično lako, zar ne?

Voda je povezana sa vašom profesionalnom karijerom. Pomaže nam da pronađemo svoj životni poziv i označava početak novog puta. Stoga, ako planirate da ostvarite svoje profesionalne ciljeve, obratite pažnju na ovaj savet.

2. Moć bilja

Zimska sezona ima snažnu jin energiju. To znači hladno, mrak, odmor i strah. Tokom vremena kada je sezonska depresija češća, obilje Jin energije može brzo da izazove pustoš u našem mentalnom zdravlju.

Dakle, napravite brzi obilazak svog doma. Identifikujte da li postoji određena prostorija ili ugao gde osećate hladnije vibraciju. Potražite boje i oblike. Da li se prekomerno koristi plava, siva ili crna? Da li imate mnogo oštrih uglova i ravnih uglova?

Uvođenje određenog cveća ili bilja u dom može vam pomoći da uravnotežite ovu jin energiju. Unesite elemente vatre (koji su povezani sa radošću). Birajte prirodno cveće sa obojenim listovima, kao što su božićna zvezda ili ciklama. Takođe pomaže da crveno lišće bude savršeno za božićnu sezonu!

3. Osvežite vazduh citrusima

Hladno i sumorno vreme neće mnogo pomoći našem mentalnom blagostanju. Ipak, možemo da se potrudimo da naš dom učinimo prijatnijim nego u drugim godišnjim dobima.

Feng šui sugeriše da je otvaranje prozora odličan način da obnovimo tok čija u našem prostoru, oslobađajući ga od negativne energije. Ali zimi, ne otvaramo prozore na duži vremenski period, zahvaljujući niskim temperaturama. Ovo može uzrokovati da energija naših domova stagnira. Pre nego što to shvatimo, loša energija raste i nema gde da ode.

Jednostavan savet za podizanje ove neželjene energije je korišćenje eteričnih ulja. Citrusno voće – poput limuna, pomorandže i grejpfruta – idealno je za ovu svrhu. Dodavanjem citrusa u svoje okruženje, osvežićete svoj dom i učiniti ga prijatnijim.

4. Novi raspored u domu

Obično mislimo da će velika transformacija promeniti celu kuću. Naravno, ponekad je to potrebno. Ali u većini slučajeva, promena nam je na dohvat ruke.

Ne morate da renovirate kuću ili skoz izmestite nameštaj. Pomerite samo fotelju, komodu ili promenite poziciju slila. Na kraju, ali ne i najmanje važno, nikada nemojte zanemariti vrednost redovnog brisanja prašine i čišćenja. Ove akcije će osloboditi prostor za bolje stvari koje dolaze!

5. Uredite prostor za novi početak

Iako se čini očiglednim i ponavljajućim, činjenica je da će čišćenje vašeg životnog prostora učiniti da vaš um bude generator pozitivne energije. Sada kada provodite duže vremenske periode kod kuće, sada je savršena prilika da očistite svaku sobu.

Uverite se da nemate ništa što izaziva negativna sećanja. Prođite kroz svoj ormar i pogledajte da li postoji odeća koju više ne nosite. Ako ih ima, dajte ih u dobrotvorne svrhe. Radeći ovo, takođe možete doneti radost nekom drugom kome je potrebno tokom ove božićne sezone!

U feng šuiju akumulcija je sinonim za ustajalu energiju. Oslobađanje prostora omogućava da či bolje teče. Kada sledite ovaj korak, imaćete više prostora za novi početak i uspehe.

Tabitazn / gettyimages.com