Feng šui: Gde treba postaviti drvo novca kako bi privuklo izobilje u dom?

by | 15.02.2024
Feng šui: Gde treba postaviti drvo novca kako bi privuklo izobilje u dom?

U feng šuiju krasula ili drvo novca se, zbog svojih mesnatih, okruglih listova koji podsećaju na novčiće smatra moćnim simbolom bogatstva. Bitno je samo da je postavite na određena mesta.

Krasula, poznata i kao drvo novca ili kinesko drvo, je biljka koja ima dugu istoriju i bogatu simboliku u mnogim kulturama širom sveta. U feng šuiju, drevnoj kineskoj veštini harmonizacije prostora, krasula se smatra moćnim simbolom bogatstva, prosperiteta i sreće. Njena karakteristična debela stabljika i sjajni, zaobljeni listovi čine je popularnom biljkom u mnogim domovima i poslovnim prostorima širom sveta.

Drvo novca privlači bogatstvo

Krasula potiče iz Južne Afrike, gde može narasti do visine od oko dva metra. U mnogim kulturama, krasula se smatra simbolom obilja i blagostanja. Njeni zaobljeni listovi nalikuju novčićima, što je doprinelo njenom imenu “drvo novca”.

Gde treba postaviti drvo novca?

Veruje se da krasula privlači pozitivnu či energiju i podstiče prosperitet u domovima i poslovnim prostorima.

Prema feng šuiju, postavljanje krasule na određena mesta u domu može se smatrati povoljnim za privlačenje novca i finansijske sreće. Evo nekoliko preporuka gde možete postaviti krasulu da privučete novac:

Jugozapadni sektor

Postavljanje krasule u jugozapadnom delu sobe ili prostorije smatra se posebno korisnim za privlačenje bogatstva i prosperiteta. Ovaj deo prostora povezan je sa sektorom bogatstva prema feng šui rasporedu.

Blizu ulaza

Postavljanje krasule blizu ulaza u dom ili poslovni prostor može privući novac i sreću u vaš dom odmah po ulasku.

Radni prostor

Postavljanje krasule u vašem radnom prostoru ili kancelariji može biti korisno za privlačenje poslovnog uspeha i finansijske stabilnosti.

Blizu računara

Ako radite sa finansijama ili se bavite poslom koji uključuje novac, postavljanje krasule blizu računara može biti korisno za privlačenje finansijske sreće.

U sektorima sa slabijom energijom

Ako primetite da određeni delovi vašeg doma imaju slabiju energiju ili su manje korišćeni, postavljanje krasule u te delove može pomoći da se oživi energija i privuče novac.

Važno je napomenuti da feng šui nije stroga nauka i da su ove preporuke generalne prirode. Uvek je dobro pratiti svoj instinkt i osećaj za harmoniju u svom prostoru prilikom postavljanja biljaka poput krasule kako biste stvorili pozitivnu atmosferu koja će podržati vaše finansijske ciljeve.

Kako se održava krasula?

Održavanje krasule relativno je jednostavno. Biljka preferira svetlo, ali ne direktno sunčevo svetlo, i umereno zalivanje. Previše zalivanja može dovesti do truljenja korena, dok nedovoljno zalivanje može uzrokovati da listovi osuše i otpadnu.

Redovno uklanjanje suvišnih listova i prašine takođe može pomoći da biljka ostane zdrava i lepa.

Savršen poklon

U nekim kulturama, krasula se smatra simbolom sreće i obilja i poklanja se kao poklon za sreću i prosperitet. U Kini, na primer, krasula se često poklanja za Novu godinu kao simbol bogatstva i prosperiteta u nadolazećoj godini.

fermate / gettyimages.com