SALMA HAJEK IMA RECEPT ZA ZATEGNUTO I MLADOLIKO LICE

by | 03.05.2022

Zbog ovog zdravog napitka nije se podvrgla estetskim zahvatima

 

Glumica Salma Hayek ima 56 godina, ali izgleda daleko mlađe, a tajna njene nege je zdrav napitak koji pije svakog dana.

Ova holivudska lepotica na svom Instagram profilu, gde je prati preko 20 miliona ljudi, često objavljuje fotografije zbog kojih dobija laksave komentare da izgleda barem 20 godina mlađe.

Jedna je od retkih žena iz Holivuda koja nije promenila lični opis – jednom prilikom istakla je da nije radila botoks niti koristila druge procedure za podmlađivanje.

Tajna njenog dobrog izgleda je u genetici, pažljivo osmišljenoj rutini nege, ali i jednoj korisnoj, zdravoj navici. Naime, Salma svako jutro pije sok od četiri jednostavna sastojka, za koji veruje da joj pomaže da održi mladolik izgled.

Njen domaći sok čini kožu blistavom, ali pored toga ima i niz zdravstvenih benefita na telo i organizam. Pored toga, Salma Hajek svako jutro svoje lice i vrat isprska hladnom vodom, što smatra pravim eliksirom mladosti i lepote.

Recept za Salmin sok:

Vitamin C – Salma u svom receptu koristi sveže pomorandže. One su dobar izvor vitamina C, jačaju imunitet i utiču na probavu.

Kurkuma – Ona u sok od narandže dodaje kurkumu – začin koji ima blagotvorno dejstvo na organizam, ali i lepotu.

Crni biber – Glumica je navela da dodaje malo crnog bibera u sok, jer to pomaže telu da brže upije kurkumu. Pored toga, ovaj začin ubrzava metabolizam.

Pasji trn – Biljka koja je bogat izvor vitamina C i vitamina B12. Sadrži i puno kolagena, ali i podstiče telo da ga proizvodi, tako da je jasno zašto ima regenerativan efekat na kožu, kosu i nokte.