SMRŠAJTE BEZ DIJETE

by | 04.05.2022

 Pet malih promena u navikama vode do vitke linije

Uz male promene u ishrani možete poboljšati sposobnost svog tela da izgubi težinu i da leto dočekate vitkiji.

Jedite malu užinu između obroka

Umesto da ograničavate ono što jedete, predlažemo da pojedete nešto više! Kada jedete svaka 3-4 sata, smanjujete šanse da preterate sa količinom hrane. Idealna užina nema više od 150-200 kalorija i bogata je proteinima i vlaknima. Možete napraviti domaći čips od povrća iz rerne, na primer.

Jednu šoljicu kafe zamenite čajem

Iako se uglavnom sastoji od vode, kafa ne hidrira organizam, jer ima diuretski efekat, što dovodi do dehidratacije. Čaj ili neki drugi biljni napitak će vam međutim, više pomoći u nastojanju da smršate, jer će obezbediti hidriranje. Na ovaj način ćete izbeći da znake žeđi mešate sa znacima gladi, što dovodi do toga da jedete više.

Ne preskačite doručak 

Prvi obrok u danu igra veoma važnu ulogu u našoj ishrani. Istraživanja su pokazala da oni koji redovno doručkuju unose oko 100 kalorija manje u drugim obrocima i imaju manju težinu od onih koji zaborave da jedu ujutru. Hranljiv doručak, bogat vitaminima, vlaknima i proteinima, daće vam energiju i održavati nivo glukoze u krvi stabilnim kako ne biste gladovali tokom dana. 

Dodajte više povrća u svoju ishranu

Jednostavan trik da odmah smršate jeste da počnete da jedete dva ili čak tri puta više povrća svakog dana. Razlog je taj što se povrće sastoji od velikog procenta vode i samim tim ima malo kalorija, dok sadrži vlakna koja vas satima drže sitim.

Dodajte puno začina

Umesto da dodajete više ulja, putera ili pavlake za kuvanje, dodajte začinsko bilje koje obezbeđuje dobar ukus hrane bez kalorija. Neke od supstanci koje se nalaze u začinima, kao što je kapsaicin u kajenskoj paprici, veoma su efikasne u smanjenju gladi i ubrzavanju metabolizma.