Ključni sastojci za zdrav doručak: Ovi sokovi jačaju imunitet i smanjuju holesterol

by | 11.02.2024
Ovi sokovi jačaju imunitet i smanjuju holesterol

Ovo je ukusan način da dobijete nalet energije za početak dana. Ovi sokovi jačaju imunitet, obezbeđuju vitalne hranljive materije  i mogu da snize holesterol.

Uključivanje sokova koji jačaju imunitet za doručak može imati značajan uticaj na vaš pokušaj da vodite zdraviji način života. Ovih šest šarenih mešavina ne samo da mame vaše nepce, već i obezbeđuju vašem telu vitalne hranljive materije koje podržavaju imunitet i snižavaju holesterol.

Sokovi koji jačaju imunitet: Uključite ih u doručak

1. ​Sok od paradajza​

Uživajte u dobroti soka od paradajza, bogatog vitaminom B-9 (folat). Ovaj užitak pomaže u borbi protiv infekcija, dok njegov sadržaj magnezijuma smiruje upale. Jednostavno pomešajte svež paradajz, procedite sok i pospite prstohvat crne soli. Sok od paradajza je takođe bogat izvor vitamina C, kalijuma i antioksidanata.

2. ​Sok od pomorandže​

Pobegnite u raj citrusa uz čašu osvežavajućeg soka od pomorandže. Prepune antioksidansa, pomorandže štite vaše telo od oštrih vremenskih uslova, dok sadržaj vitamina C podstiče lekovita svojstva.

Gutljaj ovoga sigurno će vam podići raspoloženje čak i u najtmurnije jutro. Sok od pomorandže je takođe prepun vitamina A, kalijuma i kalcijuma.

3. Krastavac i spanać jačaju imunitet

Uronite u zelenu dobrotu soka od krastavca i spanaća, hidratantnu mešavinu prepunu antioksidansa. Krastavac pomaže u varenju i osvežava, dok spanać pomaže u gubitku težine i opuštanju. Popijte ovaj zeleni napitak za revitalizirajući početak dana. Ovaj sok je pun vitamina A, C i K, kao i minerala poput magnezijuma i kalijuma.

4. Sok od cvekle, šargarepe i jabuke

Započnite dan živopisnom mešavinom cvekle, šargarepe i jabuke. Ova hranljiva mešavina sa podržava zdravlje srca, snabdeva telo beta-karotenom, vlaknima i vitaminom C. Gucnite ovaj rubin-crveni sok za zdrav početak dana. Sok od cvekle, šargarepe i jabuke je takođe bogat vitaminom B-6, gvožđem i manganom.

5. Sok od zelene salate i spanaća​

Uživajte u zelenoj dobroti soka od spanaća i zelene salate, napitka bogatog hranljivim materijama i vitaminima A, B i C. Prepun gvožđa i kalcijuma, ovaj sok poboljšava proizvodnju antitela i podržava proliferaciju ćelija, jačajući imunitet. A, takođe i snižava holesterol. Sok od spanaća i zelene salate takođe obezbeđuje folat, kalijum i magnezijum.

6. ​Jabuka, šargarepa i pomorandža

Priuštite svojim nepcima harmoničnu mešavinu jabuke, šargarepe i pomorandže, melodiju ukusa koja oduševljava čula. Ovaj osvežavajući sok reguliše rad creva, pojačava crevnu floru i isporučuje nalet antioksidanata i vitamina C. Pijuckajte i uživajte u simfoniji zdravlja! Pored toga, ovaj sok nudi dobru dozu vitamina E, fosfora i vlakana.

marrakeshh / gettyimages.com