MUČI LI VAS GLAVOBOLJA UZROKOVANA STRESOM?

by | 24.07.2023

Imamo potpuno prirodno rešenje za vas. Probajte ovaj čaj

Glavobolja uzrokovana stresom može da remeti svakodnevne aktvinosti. Pogotovo ako imate mnogo obaveza, onda je teško iznaći iz ovog „začaranog kruga“. Srećom, bilje može da pomogne.

Glavobolja uzrokovana stresom: Prirodno rešenje problema

Da li užurbani život i stres utiču na vaše zdravlje? Onda je vreme da isprobate čaj koji ima blagotvorno desjtvo na nerve. Čaj je nesumnjivo najomiljeniji napitak širom sveta, ali šta ako vam kažemo da samo dodavanjem nekoliko jednostavnih sastojaka u čaj možete da rešite glavobolju.

Prema rečima stručnjaka stres i te kako izaziva glavobolje jer su povezane s napetošću mišića u glavi i vratu ili sa lošim držanjem. Pored toga, okidači glavobolje pored stresa može da bude umor, naprezannje očiju, nedostatak sna, anksioznost, dehidratacija, preskakanje obroka. Tada se obično jave sipmptomi poput tupog bola u glavi, pritiska u predelu čela, poteškoće s fokusom, razdražlivost.

Čaj za glavobolju uzrokovanu stresom

Ovaj čaj može da donese olakšanje jer su nana, đumbir i kamilica poznati po svojim lekovitim svojstvima koja pomažu u opuštanju nervnog sistema i smanjenju bola. Osim toga, pomaže u smanjenju anksioznosti i jača nervni sistem. Na kraju, dodatak komorača pomaže u smanjenju nadimanja i poboljšava varenje.

Kako se pravi čaj

Sipaje u šerpu dve šolje vode, dodajte koren svežeg đumbira od 2,5 cm (isečen na kriške) i nekoliko listova svežeg bosiljka. Kada proključa, smanjite temeperaturu i ostavite da se lagano kuva pet minuta. Sklonite sa šporeta. Dodajte jednu kašičicu semena komorača, nekoliko listova nane i ½ kašičice kamilice. Ostavite poklopljeno deset minuta, procedite i dodajte med po želji.

Savet plus

Vodite računa o pravilnom držanju tela jer ono može sprečiti naprezanje vrata i napetost mišića. Stanite uspravno i ne pogrbite se. Kada čitate, držite vrat u ravnoj liniji s kičmom umesto da ga pustite da se savija napred.

Kada radite na računaru uverite se da je ekran u visini očiju. Takođe, neka vam lice bude opušteno. Ne stiskajte vilicu jer to može dovesti do napetosti mišića.

Foto: Kateryna Onyshchuk / gettyimages.com