Upala pluća: Pomorandža i med mogu da ubrzaju oporavak

by | 01.12.2023
Upala pluća: Pomoranža i med mogu da ubrzaju oporavak

Upala pluća se obično javlja u ovo doba godine. Otekijte kako pojedine namirnice mogu da ubrzaju oporavak kako biste se što pre vratili u formu.

Pneumonija je infekcija pluća koja uzrokuje upalu vazdušnih kesa pluća. U teškim slučajecima pluća mogu biti ispunjena gnojem ili tečnošću. Primarni znaci i simptomi bolesti su roznica, bol u grudima, otežano disanje, kašalj i prehlada.

Upala pluća: Kako ubrzati oporavak

Čim osoba oseti neki od ovih simptoma, trebalo bi odmah da se obrati lekaru za pomoć jer je jako važno primiti određenu medicinsku terapiju. Pored toga, za brži oporavak mogu da se uključe određene namirnice u ishranu.

Upala pluća: Namirnice koje snaže telo

Dakle, dok kod kuće mirujete, važno je da znate šta može da vam pomogne da ubrzate izlečenje. Radi se o namirnicama koje snaže imunitet, a naročito kada imate problem se respiratornim organima.

Pomorandže

Vitamin C, koji obiluje pomorandžama je snažan antioksidans za telo. Pored toga, ovaj vitamin jača imuni sistem, što pomaže u prevenciji upale pluća. Kada imate upalu grla, izbegavajte da jedete jako kisele pomorandže jer to možeiritirati. Za dobro snabdevanje vitaminom C, takođe možete jesti i druge agrume kao što su limun, bobice i kivi.

Integralne žitarice

Integrlane žitarice s visokim sadržajem ugljenih hidrata, kao što su ječam, ovas i smeđi pirinač, obezbeđuju energiju potrebnu za oporavak. Imuni sistem je takođe ojačan sadržajem selena u integralnim žitaricama. One takođe sadrže vitamin B, koji pomaže u kontroli telesne temperature, kao i selen koji jača imuni sistem.

Čajevi

Više puta tokom dana pije manje količine čajeva. Nemojte odjedanput da popijete celu šolju čaja. Na taj način možete izazvati nelagodost. Umesto toga, polako uživajte u svakom gutljaju jer to ima smirujuću efekat.

Med

Drevna supstanca sa mnogim terapeutskim primenama je med. Med ublažava teške simptome prehlade, kašlja i upale grla, tako da je neophodno da ga pacijenti sa upalom pluća uključe u ishranu.

Novozelandski med s đumbirom jača imunitet! Iskoristite akciju od -30 % i odbranite se od virusa!

 

Đumbir

Đumbir može da pomogne u slučaju upale pluća, kao i durgih respiratornih tegoba. Ovaj aromatični začin smanjuje simtome infekcije u plućima poput bola u grudima. To je čudesna supstanca čiji antiinflamatorni kvaliteti pomažu u ublažavanju bolova. Đumbir takođe olakšava disanje spontanim čišćenjem bronhijalnih kanala od sluzi.

 

Almaje / gettyimages.com