Novozelandski med s đumbirom jača imunitet! Iskoristite akciju od -30 % i odbranite se od virusa!

by | 21.11.2023
Novozelandski med s đumbirom jača imunitet!

Med s đumbirom prirodnim putem jača odbrambene mehanizme tela i donosi niz zdravstvenih benefita. Iskoristite priliku i nabavite ovaj proizvod vrhunskog kvaliteta po sniženoj ceni!

Mešavina đumbira i meda je laka za konzumiranje i ima mnogo zdravstvenih  prednosti. Ova kombinacija meda i đumbira se već dugo koristi za lečenje respiratornih problema kao što su prehlada i kašalj. Med se takođe pokazao kao veoma dobar medij za prenošenje raznih blagodeti đumbira na telo.

Novozelandski med s đumbirom snaži zdravlje

Oba sastojka imaju svoje individualne zdravstvene prednosti, kao što su antioksidantna svojstva i nadasve su dobri za varenje. Nauka u poslednje vreme ima sve više dokaza da zdrava creva utiču na celokupno zdravlje.

NZ med s đumbirom
                         

Poznato je da mešavina đumbira i meda ima brojne zdravstvene prednosti, posebno kada je u pitanju kontrola respiratornih problema. Ali, to nije sve, pogledajte koje sve benefite donosi ovaj moćni duo.

Prirodni lek za kašalj i prehladu

Utvrđeno je da med razređuje nakupljenu sluz koja u disajnim organima dovodi do infekcija gornjih disajnih puteva. Na sličan način, đumbir takođe smanjenje upale disajnih puteva. Stoga, mešavina koja kombinuje i med i đumbir pruža efikasan prirodni tretman za simptome kašlja i prehlade. Aromatični đumbir je prirodni ekspektorans, otvara  sinuse i pomaže da se oslobodite sluzi iz respiratornog sistema.

Smanjuje bolove

Đumbir takođe sadrži salicilate, koje vaše telo pretvara u hemijsku supstancu zvanu salicilna kiselina. Salicilna kiselina sprečava nerve da proizvode određene prostaglandine i to olakšava bol i nelagodnost. Med može da promeni antiinflamatorne i imunostimulativne medijatore, pa tako direktno ili indirektno dovede do smanjena bola.

NOVOZELANDSKI MED S ĐUMBIROM

Happy Valley med s đumbirom je delikatan proizvod iz netkanute prirode s Novog Zelanda. Sadrži visok nivo proteina koji pomaže u procesu varenja, a takođe stimuliše i sekreciju žuči koja pomaže u rastvaranju masti. Pored toga, ovaj prozivod visokog kvaliteta, olakšava disajne tegobe, jača imunitet i odličan je borac protiv gripa i prehlade!

Blagotvorno dejstvo za srce

Istraživanja pokazuju da je med s đumbirom dobar za zdravlje srca. Povišeni nivoi šećera u krvi, krvnog pritiska i određenih lipida u krvi mogu povećati rizik od razvoja srčanih bolesti. Pored pridržavanja hranljive dijete i vođenja zdravog načina života, konzumiranje đumbira može pomoći u zaštiti od srčanih bolesti.

Med takođe može pomoći u prevenciji srčanih bolesti. Prema jednoj studiji  pregledu, med može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, poboljšanju nivoa masti u krvi, regulaciji otkucaja srca  – faktori koji mogu poboljšati funkciju srca i zdravlje.

Jača imuni sistem

Med je pun aminokiselina, vitamina, minerala, ugljenih hidrata i antioksidanasa. Takođe ima antimikrobna svojstva koja mogu smanjiti upalu. Svakodnevna konzumacija meda može zaista pomoći u jačanju  imunološkog sistema. Njegova antioksidativna, antimikrobna i antibakterijska svojstva mogu pomoći u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Đumbir takođe ima antioksidativna svojstva, čime se povećava snaga imunog sistema tela.

Pomaže kod lošeg varenja

Đumbir je odličan prirodni lek koji olakšava varenje. Zbog toga je konzumacija jedne kašičice meda s đumbirom veoma korisna za ljude koji imaju slab probavni sistem. Osim toga, đumbir pomaže kod mučnine? To je jedan od najstarijih prirodnih lekova za mučninu, posebno onu koja se javlja tokom trudnoće.

Đumbir se koristi u ajurvedskoj i kineskoj medicini za lečenje želučanih tegoba kao što su nadimanje, povraćanje i mučnina. Med je takođe poštovan u drugim tradicionalnim školama medicine za lečenje gastrointestinalnih problema. Med takože poboljšava ravnotežu mikroba u crevima.

Liudmila Chernetska / gettyimages.com