Novozelandski med s đumbirom ublažava simptome astme

by | 26.10.2023
Novozelandski med s đumbirom

Med s đumbirom je izuzetan lek za mnoge zdravstvene tegobe od upala, poteškoća s varenjem do kardivaskularnih tegoba, kao i problema s disajnim putevima.

Radi se o novozelandskom medu u kombinaciji s ovim lekovitim korenom koji čini moćan dvojas s izuzetnim zdravstvenim svojstvima.

Med s đumbirom čuva zdravlje

Happy Valley med s đumbirom je jedinstvena kombinacija poznata po mnogim zdravstvenim benefitima.

Sastavni deo je novozelandski med – divno raznolik i jedinstven kao i autohtono drveće i cveće od kojih se prave. Vredne pčele se hrane među cvetovima kamahi, manuka, pohutukava, revareva i rata da bi proizvele visokokvalitetni, monoflorni med s karakterističnim profilima ukusa.

Ne samo da se ukusi razlikuju među vrstama novozelanskog meda, već postoje i regionalne sorte uzrokovane razlikama u klimi, tipovima tla i prirodnoj raznolikosti cvetnih vrsta širom Novog Zelanda. Novozelandski med kompanije Happy Valley je karakterističan po visokom kvalitetu i sertifikatima koji to dokazuju.

6.1 Med s đumbirom 500 g

Med s đumbirom: Kliknite na sliku i poručite proizvod

Šta kaže nauka?

Med ima antiinflamatorna svojstva i čest je sastojak lekova protiv prehlade i gripa. Ali može li med da ublaži astmu? Med je uobičajeni kućni lek za kašalj i upalu grla i može smanjiti ove simptome kod ljudi sa astmom. Naime, med povećava proizvodnju pljuvačke. Kako pljuvačka podmazuje disajne puteve i smanjuje iritaciju u grlu, kašalj se može smanjiti.

Med takođe ima antiinflamatorna svojstva i može smanjiti oticanje disajnih puteva koje prati astmu. Zdravstveno odeljenje Univerziteta Kalifornije u Los Anđelesu preporučuje odraslima da uzmu 2 kašičice meda pre spavanja kako bi smanjili kašalj.

Takođe, neki zagovornici meda za astmu tvrde da ovaj metod može pomoći u desenzibilizaciji pojedinca na polen. Polen je uobičajen alergen koji može izazvati napade astme.

Đumbir je pun hranljivih materija i bioaktivnih jedinjenja. Povezan je sa prednostima kao što su smanjenje upale, ublažavanje mučnine i niži nivo šećera u krvi. Osim toga, istraživanja sugerišu da đumbir može pomoći u ublažavanju simptoma astme.

U dvomesečnoj studiji, 92 osobe sa astmom uzimale su ili 450 mg ekstrakta đumbira. Primetno je da je 20% onih u grupi sa đumbirom osetilo olakšanje od piskanja, a 52% je osetilo smanjenje stezanja u grudima.

Med s đumbirom olakšava disanje

Med sa đumbirom poboljšava cirkulaciju krvi, jača imunitet i odličan je za respiratorne probleme. Pored toga, med je odličan medijum za apsorpciju i iskoristljivost lekovitih svojstava đumbira u organizmu. I med i đumbir imaju svoje posebne zdravstvene prednosti, a njihova kombinacija daje dodatna poboljšanja.

Med sa đumbirom je prirodno umirujuća i antiinflamatorna mešavina koja oslobađa napetosti, podstiče protok kiseonika do pluća i pomaže u opuštanju krvnih sudova. Med sa đumbirom pruža instant olakšanje ljudima koji pate od kašlja, bolnog grla i isušenog nosa.

 

MED S ĐUMBIROM

 

PatrikStedrak / gettyimages.com, Magično bilje shop