TULSI ULJE SMIRUJE NERVOZU I TERA STRAHOVE

by | 29.04.2023

Tulsi, takođe poznat kao sveti bosiljak, je biljka koja je veoma poštovana u tradicionalnoj ajurvedskoj medicini zbog brojnih zdravstvenih prednosti. Tulsi ulje se dobija iz listova biljke tulsi kroz proces destilacije parom. Ulje je veoma aromatično, slatkog, zeljastog mirisa i ima široku primenu u aromaterapiji i tradicionalnoj medicini.

Uz tulsi ulje nema stresa

Jedna od ključnih prednosti tulsi ulja je njegova sposobnost da smanji stres i anksioznost. Ulje sadrži jedinjenja koja pomažu u promovisanju opuštanja i smirenosti, što ga čini popularnim izborom za one koji žele da smanje osećaj stresa i anksioznosti. Pored toga, veruje se da tulsi ulje pomaže u promovisanju boljeg sna, što ga čini odličnim izborom za one koji se bore sa nesanicom ili drugim poremećajima spavanja. Tulsi ulje je takođe poznato po svojim moćnim antioksidativnim svojstvima.

Ulje sadrži visok nivo eugenola, prirodnog antioksidansa koji pomaže u zaštiti tela od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu oštetiti ćelije i doprineti razvoju različitih bolesti, uključujući rak, bolesti srca i Alchajmerovu bolest. Neutralizacijom slobodnih radikala, tulsi ulje može pomoći u zaštiti od ovih bolesti i promovisati opšte zdravlje i blagostanje.

Tulsi ulje suzbija infekcije

Pored svojih antioksidativnih svojstava, veruje se da tulsi ulje ima i antiinflamatorne efekte. Upala je prirodan odgovor na povredu ili infekciju, ali hronična upala može doprineti razvoju različitih bolesti. Tulsi ulje sadrži jedinjenja koja pomažu u smanjenju upale i podstiču zarastanje, što ga čini popularnim izborom za one koji žele da podrže svoj imunološki sistem i smanje rizik od razvoja hroničnih bolesti.

Takođe se veruje da tulsi ulje ima antimikrobna svojstva. Ulje sadrži jedinjenja koja pomažu u borbi protiv štetnih bakterija i virusa.

Sve u svemu, tulsi ulje je veoma svestrano i korisno ulje koje se široko koristi u tradicionalnoj medicini i aromaterapiji. Bez obzira na to da li želite da smanjite stres i anksioznost, podržite svoj imunološki sistem ili unapredite bolji san, tulsi ulje može biti odličan izbor za vas.  

 

https://www.magicnobilje.com/proizvodi/nervni-sistem/17025/ulje-tulsi-sveti-bosiljak-10ml