PRAVA DOZA SPASONOSNIH VITAMINA I MINERALA

by | 10.08.2021

Sastojci Omnival Immun-a, kao što su vitamini A, B6, B12, C, D, folna kiselina, minerali bakar, gvožđe i selen doprinose normalnoj funkciji imunog sistema

Možda vam deluje čudno, ali mnoge tegobe možete da ublažite regulacijom ishrane. Dakle, bez lekova, pilulica, napitaka, specijalnih bioenergetskih moći i koječega, čime će pokušati da vas izleče. I konzervativna i alternativna medicina smatraju da je zdrava ishrana deo rešenja. Za one koje muči ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti ili neka vrsta raka osmišljen je niz nutritivnih kombinacija kako biste pomogli sebi. Terapija ishranom naziva se ortomolekularna medicina.
Kombinacija vitamina, minerala i amino-kiselina, koji se inače nalaze u našem organizmu, a kojom se služi ova grana medicine, koristi se za lečenje određenih oboljenja kao što su srčane bolesti, astma, depresija, onkološka oboljenja.
Sinergijska moć vitamina, minerala, elemenata u tragovima i fitonutrijenata jedna je od postavki ortmolekularne medicine. To je sadejstvo mikronutrijenata u razmeni materija. Ortomolekularne supstance svoj puni potencijal mogu da razviju samo u onim kombinacijama koje su usmerene ka indikacijama i njima prilagođenim optimalnim dozama, što znači da delovanje jedne, posebno odabrane materije u tačno određenoj količini, omogućava i podstiče delovanje druge materije.
Šta nam vredi da unesemo veliku količinu nekog vitamina ili minerala, pogotovo ako je sintetičkog porekla, ako ne može da se apsorbuje u naš organizam? Logičan je zaključak da ukoliko ne može da se apsorbuje može da stvori dodatne zdravstvene tegobe.
Omnival Orthomolekular 20H Immun sadrži mikronutrijente u kompleksnom sastavu i sa dobro uravnoteženim, naučno zasnovanim doziranjem. Namenjen je za dijetetski tretman imunih nedostataka (pad imuniteta) koji mogu nastati, na primer, posle hemoterapije ili terapije zračenjem, kod akutnih i hroničnih infekcija i oboljenja, posle operacija, kao i kod osoba starijeg doba.
Vitamin C, vitamin E, karotenoidi i fitonutrijenti, kao što su bioflavonoidi podržavaju funkciju imunih ćelija kao prirodni antioksidansi; Vitamin A doprinosi zaštiti kože i mukoznih membrana, elementi u tragovima cink, selen, gvožđe, bakar i mangan su važni sastojci enzima i povoljno utiču na aktivnost imunoloških ćelija, a B vitamini i jod regulišu brojne metaboličke procese.

Omnival Immun možete nabaviti u prodavnicama Biljnog centra u Beogradu, naručiti telefonom: 011/ 2420-955, mejlom: [email protected] ili preko internet prodavnice.