Joga poze koje otvaraju srce: Pomoći će vam da privučete ljubav

by | 19.03.2024
Joga poze koje otvaraju srce: Pomoći će vam da privučete ljubav

Upoznajte joga poze koje otvaraju srce jer mogu učiniti toliko toga za vas. Ako ste slobodni, pomoći će vam da nađete savršenog partnera. Ako ste u vezi poboljšaće odnose.

 

Uključivanje u joga pozama koje otvaraju srce može biti divan način da učinite nešto za sebe. Ove poze ne samo da promovišu fizičku fleksibilnost i snagu, već nude i osećaj otvorenosti i povezanosti.

Joga poze koje otvaraju srce

Hajde da istražimo neke jednostavne i efikasne joga poze koje otvaraju srce i koje možete da ugradite u svoju svakodnevnu praksu.

Joga poze koje otvaraju srce: Poza kobre (Bhujangasana)

Lezite na stomak sa rukama ispod ramena. Udahnite i podignite grudi od tla, dok vam laktovi budu blago savijeni. Fokusirajte se na otvaranje srca tako što ćete povući ramena unazad i dole.

Poza mosta (Setu Bandhasana)

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima u širini kukova. Udahnite, pritisnite kroz stopala i podignite kukove prema plafonu. Držite grudi otvorenim i angažujte gluteuse da biste podržali pozu.

Poza kamile (Ustrasana)

Kleknite na strunjaču sa kolenima u širini kukova. Ispružite se unazad i držite pete, otvarajući grudi prema nebu. Držite kukove poravnate preko kolena i dišite duboko.

Poza ribe (Matsiasana)

Lezite na leđa, stavite ruke ispod kukova, dlanovima okrenutim nadole. Pritisnite kroz podlaktice da podignete grudi i gornji deo leđa sa prostirke. Savijte leđa, omogućavajući vašem srčanom centru da se podigne

Pas okrenut nagore (Urdhva Mukha Svanasana)

Počnite u položaju daske i spustite se, držeći laktove uz telo. Udahnite, ispravite ruke i podignite grudi dok bedra držite dalje od prostirke, pogled je uprt u nebo. Uključite mišiće leđa za dublje otvaranje srca.

Poza točka (Urdhva Dhanurasana)

Lezite na leđa, savijte kolena i stavite stopala u širinu kukova. Stavite ruke pored glave, prste usmerene ka ramenima. Pritisnite kroz dlanove i stopala da podignete celo telo u oblik točka.

Poza luka (Dhanurasana)

Lezite na stomak, savijte kolena i ispružite se unazad da biste držali gležnjeve. Udahnite, podignite grudi i udarite noge u ruke. Ova poza ne samo da otvara srce već i jača leđa.

Ne zaboravite da ovim pozama pristupite pažljivo i slušajte svoje telo. Ostanite u udobnom dometu pokreta, a ako osetite bilo kakvu nelagodnost, nežno izađite iz poze. Uključite ove joga poze koje otvaraju srce u svoju rutinu. Ukoliko imate bilo kakve tegobe sa leđima, kičnom, karlicom, rukama,  nemojte izvodi ove poze dok se ne posavetujete s lekarom.

f9photos / gettyimages.com