Feng šui za mentalno zdravlje: Pet saveta za postizanje unutrašnjeg mira

by | 06.01.2024
Feng šui za mentalno zdravlje: Pet saveta za postizanje unutrašnjeg mira

Feng šui za mentalno zdravlje donosi balans vaše unutrašnje energije sa okruženjem. Čitajte dalje da biste saznali šta sve treba da uradite po preporuci stručnjaka.

Mnoge drevne istočnjačke filozofije postale su mejnstrim – sve više i više ljudi zainteresovanih za njih. Jedna takva praksa je feng šui.  Cilj je da se iskoriste energetske sile kako bi pomogle pojedincima da se usklade sa svojom okolinom.

Drugim rečima, kanališe energiju da unese mir i dobre vibracije u vaš život i okolinu. Bavi se odnosom između čoveka i njegovog okruženja. Pored toga, pomaže u poboljšanju mentalnog zdravlja.

Feng šui za mentalno zdravlje

Ideja koja stoji iza feng šuija je da imate proator koje pomaže vašem unutrašnjem ja da se uskladi sa vašim okruženjem. Harmoničan prostor neće biti prijatan samo za oči već i za dušu.

Sve ovo može pomoći u donošenju unutrašnje harmonije, smanjenju stresa, anksioznosti i još mnogo toga. Evo nekoliko načina da uključite feng šui u svoj dom kako biste poboljšali svoje kognitivno zdravlje.

Feng šui za mentalno zdravlje: Pet saveta

Raskrčite nered

Prenatrpanost vaše kuće stvarima može izazvati stres i anksioznost. Što manje nereda oko vas, bolje ćete se osećati. To će doneti osećaj ravnoteže i pomoći vam da povratite unutrašnji mir.

Spavaća soba

Prema feng šuiju, krevet treba da bude postavljen uz čvrsti zid i ne bi trebalo da bude okrenut vratima ili ogledalima. Bolje je izabrati spavaću sobu koja se nalazi na zadnjoj strani kuće kako biste izbegli  buku koja dolazi s ulice.

To će doneti pozitivnu energiju i poboljšati bolji san. I nekoliko studija tokom godina dokazalo je da dobar san čini čuda za mentalno zdravlje pojedinca.

Povežite se sa prirodom

Ova drevna kineska filozofija odnosi se na povezanost ljudskog bića sa prirodom. Udisanje svežeg vazduha donosi osećaj mira i tišine kao niko drugi. Zdrave i bujne kućne biljke su odlična opcija za dodavanje u svoju kuću ako želite da pratite ovaj način života.

Čak su i studije pokazale da sobne biljke u kući poboljšavaju produktivnost, ublažavaju stres, poboljšavaju nivo energije i stvaraju sreću. Dakle, dozvolite prirodi da vam pomogne da smanjite nivo anksioznosti i odagnate negativna osećanja.

Terapija bojama

Učenja feng šuija zasnovana su na pet elemenata, uključujući vatru, drvo, zemlju, vodu i metal. Veruje se da korišćenje ovih elemenata za kreiranje sopstvene palete zasnovane na filozofiji čini čuda za osobu. Korišćenje prave boje u vašem okruženju može poboljšati raspoloženje i može učiniti čuda za vaše emocije. Stoga, poboljšajte svoje opšte mentalno zdravlje.

Dobra rasveta

Pokušajte da osvetlite svoj dom tako što ćete uneti svetlu boju, šarene akcente i jaka svetla. Osvetljavanje vašeg okruženja deluje kao poboljšanje raspoloženja i oživljava vaš dom. Ovo, zauzvrat, olakšava raspoloženje i pozitivno utiče na vaše mentalno zdravlje.

OKrasyuk / gettyimages.com