9 feng šui saveta koji će vam pomoći da brzo zatrudnite

by | 29.11.2023
9 feng šui saveta koji će vam pomoći da brzo zatrudnite

Saznajte na koji način uređenje prostora po feng šui principima, kao i neki detalji mogu da vam pomognu da se ostvarite u ulozi roditelja.

Feng šui je kineska filozofija koja se bavi energijama u domu koje donose prosperitet. Radi se sa elementima kao što su zemlja, voda, metal, vatra i drvo – i položaju nameštaja ili nekih detalja kako bi se poboljšao protok energije u datom prostoru. Ovaj sistem pravila je usmeren na poboljšanje pozitivnog toka energije – koji se naziva “či” ili životna sila.

Feng šui isceljuje prostor i ljude

Feng šui može da pomogne u mnogim životnim oblastima, bilo da se radi o karijeri, novcu, privlačenje sreće. Zapravo svaka oblas može na neki način da se poboljša i to preko prostora. Prema feng šuiju, svaki prostor može da se podeli po bolastima (karijera, posao, zdravlje, ljubav…). Onda se određenim rasporedom nameštaja ili feng šui “lekovima” poboljšava protok energije u tom prostoru.

Feng šui pravila za začeće:

1 Držite crveni granat u spavaćoj sobi

Crveni granati imaju višestruke funkcije kao što su ublažavanje ginekoloških tegoba i poboljšanje reproduktivnog sistema para. Takođe je poznato da povećava snagu, izdržljivost i može da podmladi.

2 Stavite biljke u severni deo doma

Ovo će dovesti do harmoničnog odnosa između vode i elemenata drveta, koji su korisni za plodnost. Severni sektor je takođe usko povezan sa funkcijama reproduktivnih organa kod muškaraca i žena.

3 Simbol nara

Ukrasite svoj dom minijaturnim figuricama ili slikama nara – simbola plodnosti, obilja i braka. Postavite ovaj simbol u severni sektor vaše kuće ili sobe povećaće vaše šanse da zatrudnite.

4 Uklonite sve prepreke ispred ulaznih vrata

U feng šuiju, ulazna vrata doma se smatraju jednom od ulaznih tačaka za či energije u kući. Odgovarajuća energija koja ulazi u vaš dom doneće dobrobit svim ukužanima. Važno je da ulazna vrata i hodnik ne budu uski, mračni, tesni ili prenatrpani stvarima jer sve to sprečava protok energije.

5 Uklonite slike predatorskih životinja

Ove slike će uništiti miran i topao ambijent potreban da povećate vaše šanse za začeće. Slike ili agresivnih životinja generalno nisu od pomoći za plodnost.

6 Biljke koje daju plodove

Plodovi, posebno oni sa mnogo semena, smatraju se simbolima plodnosti u feng šuiju i kineskoj kulturi. Razlog što je izraz ’mnogo semena‘ na kineskom je homofon za mnogo dece. Što više plodova vaša biljka može da proizvede, to takođe ukazuje na veće šanse da imate bebu. Na primer, možete da gajite čeri paradajz i da ga držite u kuhinji.

7 Izbegavajte postavljanje lampi u zapadnom sektoru vašeg doma

Zapadni sektor povezan sa decom. To je takođe područje povezano sa metalnim elementom, stoga nemojte postavljati predmete u zapadni deo vaše kuće koji proizvode toplotu ili plamen – sve to oštećuje energiju metala.

8 Postavite vodene elemente u istočne i jugoistočne uglove

Ove oblasti su blisko povezane sa elementom drveta, koji je, zauzvrat, povezan sa decom. Dakle, vodeni elementi poput fontane bi poboljšali pozitivnu energiju u tom prostoru, a samim tim i pospešili začeće.

9 Izaberite umirujuću i neutralnu boju za svoju spavaću sobu

Za spavaću sobu najbolje je da odaberere nežne i umirujuće boje kao što su slonovača, žuta i svetlo smeđa. One će učiniti energetski pogodnije okruženje i olakšati začeće.

ArchiViz / gettyimages.com