SUPLEMENTI KOJI HIDRIRAJU KOŽU

by | 08.10.2021

Kožu redovno negujete, a ona se i dalje peruta?  Rešenje su vitamini D i C, kolagen, riblje ulje…

Uobičajeni problem, poput suve kože, može biti uzrokovan različitim faktorima: nepravilnom negom, dehidracijom, starenjem, sezonskim klimatskim promenama, stresom, alergijama ili nedostacima u ishrani.

Ako redovno koristite hidratantne kreme, pijete dovoljno vode i jedete uravnoteženo, a perutanje kože se nastavlja, onda se problem mora rešiti iznutra. Izdvojili smo neke dodataka ishrani koji pomažu u suvoći kože i daju joj zdrav, blistav izgled.

Vitamin D
Vitamin D je odgovoran za mnoge aspekte zdravlja, uključujući dobro stanje kože. Naučna istraživanja  direktno su povezala nedostatak vitamina D sa suvom kožom. 

Kolagen
Najzastupljeniji protein u našem telu, koji čini oko 75% naše kože. Sa godinama, kolagenska vlakna postaju tanja, gube elastičnost, što dovodi do suvoće, ljuštenja i bora. Redovno konzumiranje kolagena ne samo da povećava elastičnost kože, već stvara i zaštitni sloj koji sprečava isparavanje vlage više nego što je potrebno.

Vitamin C
Vitamin C je snažan antioksidans koji štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala, sprečavajući oksidativne procese koji dovode do preranog starenja. Osim toga, u stanju je da reaguje sa kolagenom, koji blagotvorno deluje na stanje kože. Ako telo ima dovoljno vitamina C, barijerna funkcija kože je primetno poboljšana, što pomaže da se duže zadrži vlaga u ćelijama i štiti od suvoće.

Riblje ulje
Riblje ulje je najbolji izvor omega-3 masnih kiselina, neophodnih za lepu kožu. Sadrži i druge esencijalne kiseline koje imaju snažna protivupalna svojstva. Riblje ulje ne samo da hrani kožu iznutra, već i jača zaštitnu barijeru koja sprečava isparavanje vlage i može usporiti proces starenja.

U prodavnicama biljnog centra Magično bilje možete nabaviti Lipozomalni vitamin C, Lipozomalni vitamin D i Morski kolagen, preparate vrhunskog kvaliteta po pristupačnoj ceni.