TAJNA VITKOSTI KEJT MIDLTON

by | 08.02.2022

Britanska vojvotkinja jednu namirnicu jede svakoga dana već godinama

 

Dijeta Kejt Midlton, vojvotkinje od Kembridža i supruge britanskog princa Vilijama, zasniva se na unosu proteina i povrća koje ne sadrži puno skroba, a jednu namirnicu jede baš svakog dana. To su ovsene mekinje, koje su osnov Dukanove dijete, nazvane po dr Pjeru Dukanu koji je postavio ovaj sistem ishrane za brzo i efikasno mršavljenje bez preteranog osećaja gladi.

Vojvotkinja, koja je i majka troje dece, navodno se već godinama pridržava Dukanove dijete u kojoj se svakodnevno unose ovsene mekinje.

U prvoj fazi dijete, koja se naziva “napadom”, jedu se nemasni proteini i jedna i po kašika ovsenih mekinja tokom svakog dana. Ova faza traje nedelju dana.

U drugoj fazi, koja može trajati i do godinu dana, jedu se nemasni proteini jednog dana, pa isto plus povrće drugog, i tako naizmenično. Unos ovsenih mekinja povećava se na dve kašike dnevno.

I treća faza je takozvana “konsolidacija”, koja se primenjuje čim izgubite pola kilograma. Tada pet dana jedete po sledećem režimu – unosite nemasne proteine i povrće, ali dodajete i masti i ugljene hidrate. Uz to unosite i dve i po kašike ovsenih mekinja.

Očigledno dijeta daje rezultate jer je Kejt zgodna, zategnuta i koža joj blista!

Vojvotkinja od Kembridža nije vegetarijanka, ali relativno retko jede meso, jer joj ne prija. Izuzetak pravi kada priprema večeru za princa, jer je Vilijamu, navodno, omiljeno jelo jednostavna zapečena piletina. Kejt svakako ne jede mnogo crvenog mesa, već prednost daje belom mesu i ribi.

Ovsene mekinje su dobre za zdravlje iz sledećih razloga.

Imaju malo kalorija, a mnogo proteina i vlakana
Sadrže gvožđe, cink, magnezijum i kalijum
Bogate su antioksidantima koji se ne nalaze u drugim namirnicama, već samo u ovsu. U pitanju su avenantramidi koji spuštaju pritisak i smanjuju upale u telu
Od ovsa, mekinja i pahuljica ne “skače” šećer
Odlične su ako imate problem s probavom jer imaju laksativno dejstvo
Smanjuju osećaj gladi, jer utiču na hormon grelin