Povećajte hemoglobin uz domaći eliskir: Efikasan recept narodne medicine

by | 21.06.2024
Povećajte hemoglobin uz domaći eliskir: Efikasan recept narodne medicine

Povećajte hemoglobin prirodnim putem pomoću meda, oraha, šargarepe i cvekle. Ova vitaminska bomba je izuzetno zdrava, a nadasve je i ukusna. Donosimo vam recept.

Hemoglobin je protein koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima (eritrocitima) i ima važnu ulogu u transportu kiseonika iz pluća do ostalih tkiva i organa u telu. Takođe, hemoglobin pomaže u transportu ugljen-dioksida iz tkiva do pluća radi izbacivanja iz tela. Hemoglobin sadrži gvožđe, koje je ključno za njegovu funkciju u vezivanju i transportu kiseonika. Hemoglobin u krvnoj plazmi, van crvenih krvnih zrnaca, može biti znak nekih zdravstvenih problema, kao što su anemija ili oštećenje crvenih krvnih zrnaca.

Povećajte hemoglobin prirodnim putem

U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi. Ova vitaminska bomba ili lekoviti eliksir izuzetno je dobar i proveren lek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike. Napravite ga odmah, osim što je zdrav, vrlo je ukusan. Nema nuspojava, osim povećanja energije.

Povećajte hemoglobin domaćim lekom

Nakon nedelju do dve konzumiranja, proverite krvnu sliku i prijatno ćete se iznenaditi. Za pripremu ovog prirodnog leka – vitaminske bombe, potrebno vam je po dvesta grama meda, jezgara oraha i suvog grožđa i po dva decilitra soka od šargarepe, soka od cvekle i dva limuna.

Priprema: Operite dva limuna. Isecite ih na pola i izvadite koštice. Sameljite sa korom (ako su prskani – skinite koru) i stavite u staklenu teglu od litar. U smesu mlevenog limuna dodajte med, ceđen sok od cvekle i sok od ceđene šargarepe. Promešajte. U smesu dodajte sitno iseckane ili mlevene orahe i suvo grožđe i ponovo sve promešajte. Dobićete oko kilogram ukusne i vrlo zdrave lekovite smese. Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru. Uzimajte tri puta dnevno po kašiku pre jela.

Dzevoniia / gettyimages.com