OTKRIJTE ZAŠTO JE SVE DOBRA VODA SA SUVIM GROŽĐEM

by | 24.08.2023
otkrijte-zasto-je-sve-dobra-voda-sa-suvim-grodjzem_otkrijte-zasto-je-sve-dobra-voda-sa-suvim-grozdjem.jpg

Ukoliko se pije na prazan stomak donosi mnoge zdravstvene prednosti

OTKRIJTE ZAŠTO JE SVE DOBRA VODA SA SUVIM GROŽĐEM  

Voda sa suvim grožđem na prazan stomak je sjajan način da poboljšate zdravlje. Saznajte šta se sve dešava s telom kada započinjete dan s ovim napitkom.

Voda sa suvim grožđem donosi mnoge benefite

Jedno od sušenog voća s najviše hranljivih sastojaka na svetu je suvo grožđe- Prepuno je esencijalnih hranljivih materija poput vitamina, dijetalnih vlakana, kalijuma, magnezijuma i mnogih drugih elemenata koji su dobri za zdravlje. Prema ajurvedi, jedan od najboljih načina da svakodnevno jedete suvo grožđe je da ih potopite u vodu i pijete na prazan stomak.

Recept je jednostavan. Šaku suvog grožđa potopite u čašu vode, ostavite preko noći, procedite i popijete vodu u kojoj je grožđe stajalo. Grožđe koje je bilo potopljeno takođe možete da iskoristite i pojedete ili dodate u neki recept.

Voda sa suvim grožđem: Koje su prednosti

Svakodnevno pijenje vode sa suvim grožđem na prazan stomak može poboljšati vaše zdravlje na mnogo načina:

Deluje kao voda za detoksikaciju

Jetra je vitalni organ koji čisti telo od otrova. Ali, lođe navike u ishrani i nezdrav način života može da poremeti funkciju jetre. Suvo grožđe koje je namočeno u vodi preko noći može efikasno da pročisti krv, stimuliše biohemijske funkcije jetre i eliminiše toksine iz tela. Zbog toga je ova voda poznata kao odličan jutarnji napitak za detoksikaciju. Pored toga, dovoljan sadržaj vlakana u grožđicama uzrokuje da jetra proizvodi više žuči.

Poboljšava varenje

Komponente flavonoida uključene u suvo grožđe, kao što su vinska kiselina, tanini i katehini, podstiču laksativno dejstvo, stvaraju glomaznu supstancu koja pomaže u kretanju hrane kroz creva i sprečavaju zatvor. Pijenje grožđica u vodi je uspešan kućni lek za održavanje zdravog i čistog stomaka.

Pomaže u slučaju anemije

Obilje gvožđa, vitamina B-kompleksa i bakra nalazi se u grožđicama. Vitamini B-kompleksa i gvožđe pomažu u proizvodnji krvnih zrnaca, dok bakar pomaže u apsorpciji gvožđa.

Reguliše holesterol u krvi

Natopljena voda sa suvim grožđem na prazan stomak takođe može pomoći u prečišćavanju krvi i obezbediti zdrava creva i srce. Može efikasno pomoći u smanjenju nivoa lošeg holesterola i triglicerida u telu.

Povećava energiju

Započinjanje dana čašom natopljene vode sa suvim grožđem može da obezbedi telu obilje energije koja mu je potrebna da bolje funkcioniše tokom dana.

Olakšava mršavljenje

Fruktoza i glukoza, dva prirodna šećera koja vam daju adekvatnu energiju na duže vreme, nalaze se u vodi sa suvim grožđem. To sprečava žudnju za hranom.

Odlično za hipertenziju

Grožđice bogate kalijumom koji snižava krvni pritisak. Antioksidansi i dijetalna vlakna mogu poboljšati biohemiju krvnih arterija, smanjujući rizik od hipertenzije.

Poboljšava oralno zdravlje

Voda sa suvim grožđem sadrži fitokemikalije i oleanolne kiseline, koje štite o mikroorganizama koji oštećuju zube.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.cubes.rs na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

 

Foto: RHJ / gettyimages.com