Jednostavna jednominutna vežba koja će smanjiti podbradak

by | 16.05.2024
Jednostavna jednominutna vežba koja će smanjiti podbradak

Ako vas muči podbradak, nije smak sveta. Situaciju je prilično lako ispraviti jednostavnom tehnikom koja će ojačati mišiće kože. Pokazaćemo vam kako se to radi.

Podbradak se obično javlja kada imate višak sala između brade i vrata. Vrlo često ljudi podbradak ne doživljavaju kao nešto što se može kontrolisati, a neki misle da je to uzrokovano isključivo genetikom, godinama i držanjem. Međutim, postoji jednostavan način da rešite.

Kako smanjiti podbradak?

Podbradak, poznat i kao “dupla brada,” je sloj masti ispod brade koji stvara nabor ili vrećicu. Može biti uzrokovan viškom telesne težine, ali i genetikom, starenjem ili lošim držanjem. Evo nekoliko ključnih faktora koji doprinose pojavi podbratka:

Višak telesne težine: Kada se telesna težina poveća, višak masti se može akumulirati u različitim delovima tela, uključujući područje ispod brade.

Genetika: Ako članovi vaše porodice imaju podbradak, postoji veća verovatnoća da ćete i vi imati isti problem zbog genetske predispozicije.

Starenje: S godinama koža gubi elastičnost, a mišići slabe, što može dovesti do pojave podbratka.

Loše držanje: Loše držanje može oslabiti mišiće vrata i brade, što može doprineti stvaranju podbratka.

Eliminišite podbradak na jednostavan način

Možda mislite da je podbradak ozbiljan problem na koji ćete morati da potrošite mnogo vremena i novca da biste ga prevazišli. Međutim, postoji jednostavna tehnika koja će vam pomoći da ga se oslobodite, a za to vam je potrebno damo samo minut slobodnog vremena. Dakle, možete to da radite u kolima, kada trčite, kada hodate, šta god, koliko god puta želite tokom dana. Ovo jača sve mišiće na vratu i pomaže vam da izbegnete podbradak.

Da biste to uradili, morate podići jezik do vrha usta i gurnuti ga preko koliko god možete u deo između gornje usne i zuba. Ova jednostavna vežba zateže i trenira mišiće na vratu, pa će biti od velike pomoći u sprečavanju pojave podbratka. Ova vežba je dovoljno nevidljiva za druge ljude da možete da je radite dok hodate ulicom.

Inače, ova vežba je prvi put uvedena 1990-ih i postala je popularna jer su mnogi tvrdili da je pomogla da se preoblikuje linija vilice.

Galina Zhigalova / gettyimages.com