JUTARNJI NAPICI ZA MRŠAVLJENJE BOLJI OD KAFE

by | 29.09.2023
JUTARNJI NAPICI ZA MRŠAVLJENJE BOLJI OD KAFE

Kafa nije baš najzdraviji način da započnete jutro. Pogledajte alternativne mogućnosti koje će vam doneti i druge benefite

 

Ovi jutarnji napici mogu da vam donesu dobru energiju i da vam pomgnu da smršate.

Jutarnji napici koji daju energiju i skidaju kilograme

Mnoge osobe imaju naviku da piju kafu ili čaj ujutru na prazan stomak. Međutim, bez obzira koliko „loše“ mislite da je vašem telu potrebna ta šolja kafe, ona zapravo nije najbolje rešenje jer može da uzrokuje povećanu količinu želučne kiseline, potencijalne probavne nelagodnosti, ometanja apsorpcije hranljivih materija i fluktuacije šećera u krvi. Evo boljih i zdravijih alternativa koje možete izabrati, a koje će vam pomoći da lakše izgubite kilograme:

Jutarnji napici: Zdrave alternative

Voda od kurkume i crnog bibera

Dva do tri prstohvata kurkume i crnog bibera u toploj vodi mogu napraviti superzdrav jutarnji napitak koji će doneti dobru energiju za početak dana. Ovaj moćni napitak može da vam pomogne da ubrzate metabolizam i da se oslobodite viška sala.

Limun i voda

Iscedite pola limuna u toplu vodu. Možete dodati i malo meda po želji, kao i prstohvat cimeta. Ispijanje ovog napitka može biti superosvežavajuće i takođe pomoći u izbacivanju toksina iz tela. Takođe je zdrav napitak za kožu.

Topla voda

Samo popijte čašu obične ili mlake vode na prazan stomak. Ovo će hidrirati telo i ubrzati metabolizam. Takođe može pomoći u izbacivanju toksina iz vašeg tela, a takođe i poboljšati varenje.

Ako baš ne možete bez kafe ili čaja…

Kada popijete bilo koje od ovih gore navedenih napitaka obavezno pojedite orašaste plodove poput natopljenih badema ili semenki bundeve. Ako želite da pojedete nešto slatko, možete se odlučiti za suvo grožđe, urme ili sveže voće. Malo nakon što pojedete bilo šta od ovoga, možete popiti jutarnji čaj ili kafu. Važno je napomenuti da će vam trebati neko vreme da izađete iz uobičajene navike da prvo pijete čaj ili kafu i da ih zamenite nekim od gore navedenih pića.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Foto: Oksana Shyriaieva / gettyimages.com