HRONIČNA UPALA: TINKTURA KOJA UBLAŽAVA SIMPTOME

by | 15.06.2023
hronicna-upala-tinktura-koja-ublazava-simptome_hronicna-upala-tinktura-koja-ublazava-simptome.jpg

Ovaj recept od sedam sastojaka je prirodan borac protiv upale

 

Hronična upala izaziva niz neprijatnih simptoma, od umora do bola. Ako se borite s ovim problemom, srećom određena hrana, kao i prirodni lekovi mogu da pomognu.

Hronična upala može da ošteti organe

Upala je proces kojim se telo bori protiv stvari koje mu štete, poput infekcije, povreda i toksina, kako bi se izlečilo. Kada nešto ošteti ćelije, telo oslobađa hemikalije koje pokreću odgovor imunološkog sistema.

Ovaj odgovor uključuje oslobađanje antitela i proteina, kao i povećan protok krvi u oštećeno područje. U slučaju akutnog zapaljenja — kao što je posekotina na kolenu ili prehlada — ceo proces obično traje nekoliko sati ili nekoliko dana.

Hronična upala se dešava kada telo nije u stanju da se isceli i kada se konstantno bori. Vremenom, hronična upala može oštetiti tkiva i organe.

Hronična upala: Bilje koje pomaže

Poznato je da hrana, kao i određeno bilje može da pomogne telu da se izbori s hroničnom upalom. Zato vam otkrivamo jedan sjajan recept koji sadrži sedam moćnih sastojaka:

Kurkumin, aktivno jedinjenje u kurkumi ima snažna antiinflamatorna i antioksidativna svojstva. Pokazalo se da se kurkumin bori protiv upale na molekularnom nivou.

Ovo pomaže kod nekoliko bolesti povezanih sa hroničnom upalom, uključujući autoimunu bolest, inflamatorne poremećaje creva i reumatoidni artritis.

U ovom receptu, kurkuma se kombinuje s đumbirom i korenom čička.

Pokazalo se da koren čička poboljšava upalu kod pacijenata sa osteoartritisom.

Đumbir ima gomilu lekovitih svojstava i deluje kao moćno antiinflamatorno sredstvo. Takođe, smanjuje bol u mišićima nakon fizičke aktivnosti, pomaže kod artritisa. On je poznat i kao moćan antioksidans.

Recept za tinkturu protiv hronične upale

Sastojci:

  • 1 kašičica kurkume
  • ½ kašičice đumbira
  • 1 kašika čaja od korena čička
  • ½ kašičice suve kore pomorandže
  • 5 karanfilića
  • 4 zrna bibera
  • 1 štapić cimeta
  • 1,8 dl alkohola (na primer, votka)

Priprema: Sipajte sastoje u teglu i promešajte. Alkoholom napinite teglu do vrha.

Dobro zatvorite i čuvajte na tamnom i hladnom mestu četiri nedelje. Jednom dnevno protresite teglu. Procedite i tečnost uspite u čistu bočicu. Dobro je zatvorite i čuvajte na sobnoj temperaturi.

Upotreba: Pomešajte nekoliko kapi ovog tonika u jutarnji smuti ili uveče u čaj. Već za četiri nedelje možete da očekujete rezultate.

 

Foto: Lazy_Bear / gettyimages.com