GI PUTER: MASAŽA STOPALA ZA MIRAN SAN

by | 28.07.2023
gi-puter-masaza-stopala-za-miran-san_gi-puter-masaza-stopala-za-miran-san.jpg

Ovaj puter je veoma cenjen u tradicionalnoj indijskoj medicini zbog svojih lekovitih svojstava

Gi puter se ajurvedskoj medicini preporučuje kao moćan lek. Ne samo što poboljšava varenje i jača imunitet, on može da ublaži bolove i poboljša san. Dovoljno ga je naneti na stopala.

Gi puter olakšava mnoge tegobe

Gi je prečišćeni puter, što znači da je bez vode, proteina, zasićenih masnih kiselina, laktoze i ostalih čvrstih komponenti mleka. Koristi se kao zamena za masnoće u kuvanju i kao namaz.

Moćan anstioksidans

Bogat je vitaminima A, D, E , K, a naročito K2 koji pomaže telu da bolje koristi minerale, uključujući i kalcijum. Obezbeđuje zdrave kosti i štiti zube od karijesa. Ovaj puter obezbeđuje podmazivanje zglobova i vezivnog tkiva što obljšava elastičnost.

Sadrži linolsku kiselinu koja je moćan antioksidans i snabdeva organizam energijom tokom čitavog dana, a osim toga može spreči rizik od nekih vrsta raka ulceroznog kolitisa koji može da dovede do raka debelog creva. Ovaj puter poboljšava probavu, poboljšava kognitivne funkcije, jača imunitet. Ali, to nije sve, jer gi puter može na više načina da poboljša zdravlje.

Gi puter za miran san

Osim što pomaže u varenju i apsorpciji hranljivih materija, gi puter ima nekoliko drugih zdravstvenih prednosti. Može se umasirati na tabane pre spavanja jer to obezbeđuje kvalitetan san. Pre spavanja uzmite malu količinu putera masirajte na tabane dok ne osetite toplotu.

Masiranje tabana gi puterom donosi smanjuje bolove u zglobovima, opušta telo, a sve to omogućuje dobar san. Spavaćete mirno, a ujutru ćete se osećati osveženo i puni energije. Ove se naročito preporučuje za one osobe koje imaju problem s hrkanjem, varenjem i zatvor.

Kako ovo funkcioniše?

Masaža stopala zauzima posebno mesto u ajurvedskoj tradiciji. Ovaj tradicionalni sistem indijske medicine preporučuje svakodnevnu masažu stopala pre spavanja. Prema ajurvedu, nanošenje ovog putera na stoplala omogućava da se vata (elementi etar i vazduh) slegnu, a to sprečava gasove i nadimanje.

I ne samo to! Stopala su važan deo tela jer se tu nalaze mnogi nervni završeci. Masaža tabana pomaže u jačanju ovih nerava, smanjuje kiselost tela, poboljšava san, gubitak masti, podiže tonus kože i raspoloženje. I što je najvažnije sprečava bolove.

 

Foto: Ivannag82 / gettyimages.com