Oslobodite se migrene pomoću ovog jednostavnog sastojka

by | 13.03.2024
Oslobodite se migrene pomoću ovog jednostavnog sastojka

Simptomi migrene su veoma neprijatni. To nije uobičajena vrsta glavobolje nego se radi o intezivnijem bolu. Jedan sastojak iz ajurvedske prakse može da vam pomogne.

 

Ako patite od migrene ili poznajete nekoga ko vam je blizak koji se bavi ovim zdravstvenim problemom, verovatno biste znali koliko je teško upravljati simptomima migrene.

Kako ublažiti simptome migrene?

Migrenu može izazvati više stvari kao što su stres, hormonske promene, stres i unos alkohola i može trajati od tri sata do nekoliko dana. Većina ljudi se okreće lekovima bez recepta za neko olakšanje, ali postoje neki prirodni načini koji vam mogu pomoći da ublažite pulsirajući bol migrene.

Ajurvedski lek protiv migrene

Gi puter je važan deo indijske kuhinje od veoma dugog vremena. Nije ni čudo jer se smatra ajurvedskim lekom. Dodavanje gi putera u hranu ne samo da poboljšava ukus hrane, već vam takođe pomaže da ostanete zdravi.

Gi puter ima malo masti i lakše se vari. Takođe je koristan u gubitku težine i vraćanju ravnoteže i poboljšanju funkcionije mozga.

Međutim, prednosti moćnog gi putera nisu ograničene samo na ovo. Ovaj puter se takođe koristi za uklanjanje tamnih krugova, ispucalih usana, tretiranje suve kože i suve kose. Zanimljivo je da je to takođe efikasan lek za lečenje migrene.

Gi puter kao ajurvedski lek protiv migrene

Gi puter kao ajurvedski lek protiv migrene

Kako se koristi gi puter za migrenu?

Otopite gi puter, stavite po  dve kapi toplog putera u svaku nozdrvu. Ovo možete učiniti dva puta dnevno da biste olakšali migrenu ili glavobolju.

Pored gi puera, evo i nekoliko saveta koji mogu da pomognu u ublažavanju migrene:

  • Pijte puno vode u toku dana. Dehidracija je glavni uzrok glavobolje.
  • Spavajte 7-8 sati dnevno. Nesanica takođe može izazvati probleme sa migrenom.
  • Vežbajte dnevno najmanje 30 do 40 sati.
  • Držite dosledan raspored ishrane. Fluktuacija u vreme obroka takođe može izazvati vaš bol.

Video: Kako se pravi gi puter

Gi puter je pročišćeni puter. Uzmite kvalitetan maslac, isecite na komade i kuvajte na umerenoj vatri 10 minuta. Procedite, sipajte u čistu teglicu i dobro zatvorite.

Prilikom ove termičke obrade iz putera se uklanjanju nečistoće poput laktoze, zasićenih masnih kiselina, nekorisnih proteina, vode i drugih komponenti koje sadrži mleko.

 

KatarzynaBialasiewicz; etorres69 / gettyimages.com