ALFA-LIPOINSKA KISELINA SNIŽAVA ŠEĆER U KRVI

by | 27.05.2023

Telo prirodno proizvodi ovu kiselinu, ali često ne i u dovoljnim količinama.

ALFA-LIPOINSKA KISELINA SNIŽAVA ŠEĆER U KRVI

Nučna istraživanja su dokazala da alfa-lipoinska kiselina smanjuje insulinsku rezistenciju i snižava šećer u krvi i smanjuje rizik od dijabetičke retinopatije. Takođe, pomaže i u mršavljenju.

Moćan antioksidans koji snižava šećer u krvi

Alfa-lipoinska kiselina veoma je popularna poslednjih godina jer je snažan antioksidans. Rastvorljiva je i u vodi i u mastima, što joj omogućava da prodre u svaku ćeliju. Na primer, vitamin C je rastvorljiv samo u vodi, dok je vitamin E samo u mastima.

Veoma je važna za metabolizam jer pretvara glukozu u energiju. Antioksidativna svojstva alfa-lipoinske kiseline povezana su sa nekoliko prednosti: snižava šećer u krvi, smanjenje upale, usporava starenja kože i poboljšava funkciju nerava te ih štiti od oštećenja.

Ljudski organizam proizvodi alfa-lipoinsku samo u malim količinama. Unos određene hrane ili suplementima pomoći će u njenoj optimizaciji. Crveno meso je sjajan izvor alfa-lipoinske kiseline, kao i povrće poput brokolija, paradajza, spanaća i prokelja. Kada je o suplementima reč, oni sadrže i do 1.000 puta više alfa-lipoinske kiseline u odnosu na namirnice prirodnog porekla.

Na koji način snižava šećer u krvi

Ključna karakteristika nekontrolisanog dijabetesa je visok nivo šećera u krvi. Ako se ne leči, ovo može izazvati zdravstvene probleme, kao što su gubitak vida, srčana oboljenja i otkazivanje bubrega. Alfa-lipoinska kiselina je postala popularna kao potencijalna pomoć za dijabetes.
Naučnici veruju da alfa-lipoinska kiselina snižava šećer u krvi tako što podstiče metaboličke procese koji uklanjaju masnoću koja se nakupila u mišićnim ćelijama, što inače čini insulin manje efikasnim.

Dokazano je da alfa-lipoinska kiselina ublažava simptome oštećenja nerava i smanjuje rizik od dijabetičke retinopatije (oštećenja oka) koja se može javiti kod nekontrolisanog dijabetesa. Veruje se da je ovaj efekat posledica moćnih antioksidativnih svojstava alfa-lipoinske kiseline.

Kako deluje na mršavljenje

Istraživanja su pokazala da alfa-lipoinska kiselina može uticati na gubitak težine na nekoliko načina. Istraživanja su pokazala da smanjuje aktivnost enzima AMP-aktivirana protein kinaza (AMPK), koja se nalazi u hipotalamusu vašeg mozga. Kada je AMPK aktivniji, povećava se osećaj gladi. S druge strane, suzbijanje aktivnosti AMPK telo brže sagoreva kalorije u stanju mirovanja.

ALA Vege (Alfa-lipoinska kiselina) – 90 tableta

Preporučeno doziranje i način upotrebe:
Popiti 1 tabletu dnevno, najbolje uz obrok.


ALA Vege – Alfa-lipoinsku kiselinu
možete da poručite na ove brojeve telefona:

MAGIČNO BILJE PRODAVNICE:

Maksima Gorkog 25, Beograd (blizu Kalenić pijace)
011/245-07-82
011/242-09-55
064/643-30-55
Radno vreme:
Radnim danima 8h-20h,
Subotom 9h – 15h

Brankova 16, Beograd
011/328-35-07
Radno vreme:
Radnim danima 9h – 17h
Subotom 9h – 15h