LEKOVITI SLADOLED OD HIBISKUSA

by | 27.05.2023

Odličan način da se zasladite, rashladite i osvežite telo elektrolitima

LEKOVITI SLADOLED OD HIBISKUSA  

Aromatični sladoled od hibiskusa u kombinaciji s kamilicom je lekovitna, prirodna i zdrava poslastica. Upravo zato će ga obožavati cela poriodica, a naročito deca.

Sladoled od hibiskusa: Zdrava poslastica

Recept za ovaj ukusan sladoled sadrži kamilicu i hibiskus. Kamilica je odličan dodatak jer deca vole slatki ukus. Kamilica je zaista neverovatna biljka. Ona opušta, a poznata je i kao odlično sredstvo koje olakšava varenje i sprečava grčeve.

Hibiskus je veoma popularan u narodnoj medicini jer je pravi prirodni rudnik vitamina C. Ova biljka je kiselkastog, osvežavajućeg ukusa i daje sladoledu divnu crvenu boje. Ove dve biljke daju odličan napitak koji će vam pomoći da povratite elektrolite zbog znojenja na letnjoj vrelini. I ne samo to.

Sladoled možete koristiti i ako je dete imalo neke stomačne tegobe poput dijareje ili povraćanja jer će mu biti potrebno da nadoknadi elektrolite. Takođe i kamilica smiruje ceo digestivni trakt i nadoknadiće izgubljene elektrolite.

Kako se pravi sladoled od hibiskusa

U svoj sladoled možete dodati i sveže voćne sokove, pa čak iseckano ili pasirano voće.

Ako želite možete da dodate i med.

Recept

Sastojci:

  • 1 kašika cvetova hibiskusa
  • 1 kašika kamilice
  • 2,5 dl vode

Priprema: Pomešajte bilje u posudi i prelijte ga klučalom vodom. Ostavite poklopljeno pol sata. Procedite i ostaviti da se ohladi. Pomešajte čaj s voćnim sokovima ili iseckanim voćem ako vam to više odgovara. Ukoliko želite da vam sladoled bude kremast, možete u smešu da dodate i kokosovo mleko ili grčki tip jogurta.

Sipajte smesu u kalupe za sladoled na štapiću i stavite u zamrzivač. Uživajte uj ovoj poslastici tokom vrelih letnjih dana. Ukoliko koristite silikonske kalupe postavite ih na neku ravnu podlu pa tek onda stavite u zamrzivač.

Pustite mašti na volju

Ovaj recept za sladoled je samo jedan primer kako da napravite biljne sladolede. Postoji mnogo različitiһ biljaka koje možete koristiti i za ove ledene poslastice. Neka vas vaša kreativnost vodi dok pronalazite nove načine da vaši prijatelji i porodica uživaju u blagodetima bilja.

Foto: sveta_zarzamora / gettyimages.com