MAČJA KANDŽA SUZBIJA ARTRITIS I OSTEOARTRITIS

by | 26.05.2023

Prirodni suplement može da vam ulbaži simptome bolnih i otečenih zglobova

MAČJA KANDŽA SUZBIJA ARTRITIS I OSTEOARTRITIS

Mačja kandža je popularan biljni dodatak koji se dobija iz tropske loze. Pomaže u borbi protiv niza bolesti, uključujući infekcije, rak, artritis i osteoartritis.

Mačja kandža: Čudesni lek iz tropskih šuma

Mačja kandža (Uncaria tomentosa ) je tropska loza. Kora i koren se vekovima koriste u Južnoj Americi kao tradicionalni lek za mnoga stanja, kao što su upale, rak i infekcije. Na tržištu je dostupna kao suplement koji donosi mnoge zdravstvene benefite.

Mačja kandža za bolne zglobove

Istraživanja sugerišu da ekstrakt mačje kandže može da ojača imunitet i ublaži simptome reumatoidnog artritisa osteoartritisa. Jedna manja naučna studija je dokazala da konzumiranje 700 mg ekstrakta mačje kandže dva meseca povećava broj belih krvnih zrnaca, koji su uključeni u borbu protiv infekcija.

Reumatoidni artritis je hronično autoimuno stanje koje uzrokuje otečene, i bolne zglobove. Studija koja je rađena na 40 osoba s reumatoidnim artritisom utvrdila je da 60 mg ekstrakta mačje kandže dnevno uz redovne lekove dovodi do smanjenja broja bolnih zglobova za 29%.

Osteoartritis je karakterističan po bolnim i ukočenim zglobovima. Jedna stufija je dokazala da uzimanje 100 mg mačje kandže tokom 4 nedelje dovelo je do smanjenja bola tokom fizičke aktivnosti. Nisu prijavljeni neželjeni efekti. Istraživanja su dokazala i da mačja kandža pomaže i u slučaju osteoporoze, gde su ispitanici osetili poboljšanje nakon dve nedelje.

Napomena: Pojedine osobe trebalo bi da izbegavaju ili ograniče uzimanje ekstrakta mačje kandže. To su pre svega trudnice i dojilje. Treba imati na umu da ovaj ekstrakt može da ometa lekove poput onih za krvni pritisak, holesterol, bolesti bubrega, leukemiju i zgrušavanje krvi. U tom slučaju konsultujte se s lekarom.

Ekstrakt mačje kandže može da pomogne u slučajevima:

  • Oslabljenog imuniteta
  • Urinarne infekcije i upala (artritis)
  • Gastritisa i problemima s varenje
  • Poremećaja menstrualnog ciklusa

 

Cat’s Claw 3% 500 mg (Esktrakt kore mačije kandže) – 100 kapsula

Preporučeno doziranje i način upotrebe:

Odrasli 1 kapsula dnevno.

Esktrakt kore mačje kandže možete da poručite na ove brojeve telefona:

MAGIČNO BILJE PRODAVNICE:

Maksima Gorkog 25, Beograd (blizu Kalenić pijace)
011/245-07-82
011/242-09-55
064/643-30-55
Radno vreme:
Radnim danima 8h-20h,
Subotom 9h – 15h

Brankova 16, Beograd
011/328-35-07
Radno vreme:
Radnim danima 9h – 17h
Subotom 9h – 15h