Sibirska čaga štiti od stresa

by | 11.10.2023
Promo sibirska čaga

Lekovita pečurka sibirska čaga je veoma popularna u celom svetu jer može da reši mnoge zdravstvene probleme, pa između ostalog i mentalne tegobe

Medicinka pečurka čaga je bogata bogata antioksidansima, triterpenoidima, polisaharidima, fenolnim jedinjenjima, melaninima, triterpenoidima i sadrži mali procenat betulinske kiseline. Konzumiranje čaga pečuraka kao deo zdrave, uravnotežene ishrane. Osim toga, štiti telo od oksidativnog stresa, snižava „loš“ holesterola i podržava imunološke funkcije.

Čaga smanuje anksioznost

Niko od nas nije imun na pritiske savremenog života, bilo da se radi o radnim rokovima, svakodnevnom putu na posao ili jednostavno nema dovoljno sati u danu. Kad god ljudsko telo doživi stres, ono oslobađa adrenalin, kortizol i druge hormone. Ovi hormoni stimulišu odgovor na stres, povećavaju metabolizam i dodeljuju svu raspoloživu energiju za funkciju mozga i performanse mišića.

U malim dozama, ovaj odgovor na stres može biti veoma koristan povećanjem produktivnosti, snage i još mnogo toga. Međutim, ovi odgovori su neodrživi i, u slučajevima hroničnog ili dugotrajnog stresa, zapravo mogu postati štetni za telo. Umor, anksioznost i oslabljen imuni sistem samo su neke od posledica povezanih sa stalno visokim nivoom stresa. Zbog toga stresovi svakodnevnog života mogu imati ogroman uticaj na naše mentalno zdravlje. Srećom, čaga je tu da pomogne.

25.1 Chaga

Čaga adaptogeni superheroj

Čaga pečurka spada u retku grupu biljnih vrsta poznatih kao adaptogena biljka. Dakle, šta su tačno adaptogene biljke? Adaptogeni bukvalno pomažu telu da se prilagodi i ponovo kalibrira u zavisnosti od vašeg okruženja. Tako, na primer, mogu vam pomoći da se smirite u stresnim situacijama ili vam mogu dati nalet energije kada ste umorni.

Pošto je vaše telo u stanju da se prilagodi većim energetskim potrebama na ovaj način, smanjuje se umor mišića i poboljšava se ukupna fizička izdržljivost.

Ova adaptogena svojstva Čage čine je odličnom za povećanje sposobnosti tela da se bori protiv štetnih efekata anksioznosti, umora i depresije povezane sa stresom. Biljni adaptogeni stimulišu nervni sistem drugačije od kofeina i drugih konvencionalnih stimulansa. Stimulansi u biljnim adaptogenima regulišu metabolizam nekoliko pojedinačnih elemenata sistema stresa.

Sa adaptogenima telo i dalje pokreće odgovarajući odgovor na stresni događaj, ali promene u funkciji ćelija koje rezultiraju su umerenije i imaju manje štetnih efekata na celo telo.

Birajte kvalitetan porizvod

Na tržištu postoji mnogo preparata čage, bilo da je reč o čajevima, praškovima, tinkturama, ekstraktima ili kapsulama.

Pri izboru svakako treba biti oprezan jer je suština u količini bioaktivnih sastojaka koje sadrži taj preparat.

Kvalitetna čaga prepoznaje se po količini polisaharida, beta-glukana i hromogenskog kompleksa. Zato je 100 % čist ektrakt nabolji za organizam. On sadrži 50,32% polisaharida i preko 33% beta-glukana.

Prema ruskim standardima, za proizvode od čage ključan je procenat hromogenskog kompleksa koji mora da bude najmanje 10%. Pod hromogenskim kompleksom podrazumeva se udeo polifenola, humične kiseline i melanina. On obezbeđuje visok udeo antioksidansa, zbog čega je čaga i značajna za zdravlje. Sto posto čist ekstrakt čage ima čak 57% hromogenskog kompleksa.

100% ČIST EKSTRAKT ČAGE možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobiljeshop.com

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

ČAGA – suvi vodeni ekstrakt sibirske čage u prahu, 100 g

 

Magično bilje shop