Kanadski magnezijum bisglicinat jača nervni sistem

by | 11.10.2023
Promo Magnezijum bis

Magnezijum bisglicinat je u uštini prirodni antistresni agens ako želite da se rešite anksioznosti i umora

Magnezijum učestvuje u mnogim metaboličkim procesima neophodnim za pravilno fukncionisanje tela, pa kada je u pitanju i mentalno zdravlje. U moru preparata s magnezijumom, važno je upoznati se sa svim tim značenjima kako biste izabrali najbolje za sebe.

Magnezijum bisglicinat: Najčistiji oblik

Poznato je da magnezijum pomaže da se opustite, zaspite, smanji umor u mišićima i spreči grčeve. Ali, nije svejedno u kakvom obliku se uzima.

Bilo koji dodatak magnezijumu nikada nije „čisti magnezijum“ i ne može biti. Atom magnezijuma (Mg 2+) sam po sebi je veoma reaktivan metal. Zbog toga je uvek vezan za druge atome da formiraju jednu od mnogih različitih vrsta suplemenata magnezijuma koje vidite na tržištu. Magnezijum bisglicinat je jedan atom magnezijuma vezan za dva molekula glicina.

Kanadski magnezijum bisglicinat nije puferovan, nema punila zbog čega je najčistiji oblik na tržištu. Puferovani oblik znači da je neki drugi molekul – uglavnom magnezijum oksid – pomešan sa čistim magnezijum bisglicinatom.

Postoji nekoliko vrsta magnezijuma na tržištu, koji se između ostalog razlikuju u lakoći apsorpcije, a u tome prenjači magnezijum bisglicinat – koji telo dobro toleriše i lako apsorbuje.

18.1 Magnezijum blisglicinat

Magnezijum bisglicinat povećava otpornost na stres

Jedna studija je utvrdila da je magnezijum glicinat efikasan tretman u slučaju depresije. Učesnici su se oporavili od velike depresije za manje od sedam dana nakon uzimanja 125-300 mg magnezijum glicinata.

Magnezijum se apsorbuje u tankom crevu, zatim se šalje u krvotok da bi se uskladištio u kostima i na kraju izlučio bubrezima.Brza apsorpcija i podnošljivost čine ga potencijalno korisnim za uspavljivanje, uklanjanju stresa i popravljanju raspoloženja.

Kao što znate, dobar san je od suštinskog značaja za dobro zdravlje. Pošto vam pomaže da dobro spavate, magnezijum je suštinski prirodni antistresni agens ako želite da se rešite anksioznosti i umora. S druge strane, anksioznost može uzrokovati nedostatak sna, što će povećati emocionalnu i fizičku iscrpljenost, uzrokujući začarani krug koji može biti teško prekinuti bez pomoći.

Bolji san je prvi korak u smanjenju fizičkog i nervnog umora koji vas sprečava da idete napred i koji vas demorališe čim se probudite. Zahvaljujući magnezijumu, možete dobiti miran i san kako biste svaki dan započeli puni energije i opušteni.

Za šta je sve dobar magnezijum bisglicinat?

Postoji toliko naučnih istraživanja koja podržavaju toliko benefita koje donosi magnezijum bisglicinat:

  • Smanjuje anksioznost
  • Pomaže da lakše i bolje spavate
  • Sprečava grčeve
  • Poboljšava zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema
  • Smanjuje simptome bola
  • Ublažava učestalost i jačinu migrene
  • Povećajte nivo testosterona kod muškaraca
  • Balansira polne hormone kod žena
  • Kontrolišite šećer u krvi i zaštitite se od dijabetesa tipa 2

Koji su neželjeni efekti magnezijum bisglicinata?

Ako ste zdravi i nemate problema sa bubrezima, zaista nema neželjenih efekata od nepuferovanog magnezijum bisglicinata ako ga uzimate bilo gde u okviru preporučenog raspona doza. Pošto se ovaj magnezijum lako apsorbuje, veoma je opuštajući, tako da je moguće da budete pospani. Ako vam se to dogodi, preporučuje se da ga ne uzimate tokom dana već uveče pred spavanje.

Sa većinom suplementima magnezijuma uopšte, glavni neželjeni efekat je dijareja. To se dešava zato što jedinjenje magnezijuma uvlači vodu u debelo crevo, a ova voda (zajedno sa nesvarenom i svarenom hranom) izlazi u toalet u vidu dijareje. Ne samo da je ovo veoma neugodno, već takođe pokazuje da se magnezijum telo dobro ne apsorbuje određeni oblik magenezijuma.

Kanadski magnezijum bisglicinat možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje.

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobiljeshop.com

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

MAGNEZIJUM BISGLICINAT 500mg, 90 kapsula

mdmworks / gettyimages.com, Magično bilje shop