7 načina zavolite svoje telo i da zračite samopouzdanjem

by | 22.04.2024
7 načina zavolite volite svoje telo i da zračite smopouzdanjem

Neke osobeuživaju u svojoj koži i deluju samouvereno. Ako to nije slučaj sa vama i želite da zavolite svoje telo, pogledajte ovih nekoliko načina koji će vam pomoći u tome. 

Društveni standardi i nedostižni koncepti lepote ostavili su mnogima od nas fragmentirane i slomljene slike o sebi. Odučavanje od ovih nezdravih stigmi i percepcija o telima i onome što je lepo zahteva vreme, ali je potpuno moguće.

Kako da zavolite svoje telo?

Predanim koracima možete da zavolite sebe od glave do pete – zaista možete da promenite to kako se osećate iz dana u dan. Putovanje samoljublja počinje kada odlučite da ste spremni da prihvatite sebe upravo ono što jeste i gradite na ovom konceptu samoprihvatanja. Ovo su neki od načina.

Zavolite svoje telo: Budite posvećeni cilju

Jedan od najvažnijih aspekata ljubavi prema svom telu je da budete posvećeni ovom cilju. Godine negativnog razmišljanja i nezdravih navika neće se promeniti preko noći. Neće biti lako i trebaće vremena, ali će se dugoročno isplatiti.

Oslobodite se opsesije da izgledate na određeni način

Vaša preokupacija da izgledate na određeni način verovatno nije čak ni vaše sopstveno razmišljanje. Verovatno ste naučeni da mislite da je određeni stil tela privlačniji iz društvenih pogleda.

Oslobodite se ove ideje da je bilo koji drugi tip tela osim vašeg poželjniji. Umesto da pokušavate da svoje telo uklopite u spoljašnji, nerealni sistem, dajte svom telu do znanja da je savršeno tako što ćete iznutra isključiti ovaj mentalni prekidač.

Prestanite da osuđujete druge

Da biste prestali da osuđujete svoje telo, morate da se oslobodite osuđujuće prirode osuđivanja tela drugih ljudi. Oštre kritičarke u vašoj glavi treba ućutkati i naučiti boljim navikama na svim nivoima. Kada počnete da govorite i razmišljate pozitivno o izgledu drugih ljudi, to možete učiniti i za sebe.

Pazite šta pratite na društvenim mrežama

Kada ste na ovom putu, morate biti veoma pažljivi sa sadržajem koji konzumirate. Ovo je delikatno i kritično vreme da održite svoj um pozitivnim. Oslobodite se svih naloga ili sadržaja zbog kojih se osećate loše u vezi sa svojim telom ili koji nameću nezdrave stigme lepote.

Upoznajte svoje telo

Koliko ste vremena proveli da zaista upoznate svoje telo? Odvojite vreme da naučite svoje obline, vrhove, mladeže, rupice i sve prelepe detalje između. Čak odvojite vreme da naučite govor svog tela, šta ono pokušava da vam kaže kada imate fizičke oseke i tokove tokom dana. Upoznavanje sa svojim telom i govor istim jezikom učiniće da se osećate bliži i povezaniji sa svojim fizičkim ja.

Učinite nešto lepo za sebe svakog dana

Uvek vežbajte da volite sebe svaki dan. Ovo uključuje da radite nešto posebno ili lepo za svoje telo kako biste mu pomogli da prepozna da je voljeno – i da se setite da ga volite. Ovo može biti istezanje, masaža stopala ili ruku, namakanje u kadi ili nošenje stvari koje su prijatne vašim čulima.

Potražite nova iskustva

Ovo može zvučati čudno, ali zapravo ovo samo znači da svom telu pružite nova iskustva. Idite u šetnju, isprobajte novi čas plesa, idite na planinarenje novom stazom ili probajte novu hranu.

Stvarajući nova i pozitivna iskustva sa svojim telom, izlažete njega i sebe novim stvarima i možete dokazati sve za šta je vaše telo sposobno – to će vam doneti više samopouzdanja. Ovo takođe pomaže u stvaranju novih neuronskih puteva u vašem mozgu koji vam govore da volite svoje telo i sva lepa iskustva koja vam ona omogućavaju.

Deagreez / gettyimages.com