KAKO SAM USPELA: HOLESTEROL U NORMALI, NADUTOST NESTALA, JUTARNJI ŠEĆER 4.9

by | 10.11.2021

Kada joj je ustanovljena insulinska rezistencija,  Biljana Glišović Milić iz korena je promenila svoju ishranu i danas uživa u blagodetima zdravog života

 

 – Veći broj zdravih navika usvojila sam tek pre nekoliko godina. Uvela sam da pijem više vode dnevno, izbacila beli hleb, uvela više voća i povrća. Zamenila sam suncokretovo ulje maslinovim. Što se tiče jelovnika, nisam bila striktna sve do pre dve godine, kada mi je ustanovljena insulinska rezistencija. Tada sam odlučila da promenim dnevni jelovnik i da se pridržavam svih saveta koje sam dobila u vezi ishrane. Slatkiše sam potpuno izbacila, ali sam primetila da postoje zdravi slatkiši koje bih mogla da uvedem. Tada smo suprug i ja došli na ideju da proizvodimo zdrave slatkiše od lešnika jer imamo plantažu – priča Biljana Glišović Milić, sertifikovan savetnik za pravilnu ishranu i suplementaciju.

Zašto ste se odlučili na takvu promenu? Da li se ona desila naglo ili ste postepeno menjali navike?

– Moja najveća greška bila je što nisam nosila obroke na posao, nego sam kupovala u obližnjim prodavnicama ili poručivala. Deca kod kuće uvek jedu kuvanu hranu, ali ja je nisam nosila na posao. Kada mi je ustanovljena insulinska rezistencija, počela sam da nosim hranu i da sebi pripremam ručak kod kuće. Mislim da zaposleni ljudi u tome najviše greše. Najlakše je na poslu poručiti picu, pastu ili burger. Ređe se ode do prodavnice sa kuvanom hranom, ali i za tu kuvanu hranu pitanje je od kojih namirnica je napravljena.

Priču Biljane Glišović Milić pročitajte u 196. broju Magičnog bilja