TRI NAJVAŽNIJA SASTOJKA ZA SVAKODNEVNU NEGU KOŽE

by | 11.05.2022

Vitamin C, retinol i UV faktor neophodni su za zdrav izgled

Širok izbor proizvoda na tržištu često otežava pronalaženje savršenog proizvoda za negu kože.

Istina je da svaka koža ima svoje posebne potrebe, međutim, postoje neki sastojci koji čine čuda za sve vrste kože, ali u različitim koncentracijama.
Postoji velika trojka koja rešava sve probleme sa kožom, a to su antioksidativni serum, krema sa zaštitnim faktorom danju, a retinol noću.

Vitamin C
Vitamin C je jedan od najmoćnijih antioksidanata, koji zaista može dati impresivne rezultate. Deluje protivupalno i neophodan je za sintezu kolagena. Ujutru se preporučuje upotreba seruma sa vitaminom C, jer će ovaj vredni sastojak poboljšati zaštitu koju pruža krema za sunčanje.
Neke formulacije su prejake pa mogu izazvati iritaciju na osetljivoj koži. Kao i kod svih proizvoda za negu, ako primetite bilo kakve neželjene efekte, prestanite da ih koristite.

SPF
Fotostarenje može biti stvarno štetno za izgled vaše kože i opšte zdravlje. Da biste izbegli hiperpigmentaciju, fine bore, suvoću i rak kože, nanošenje kreme za sunčanje sa SPF 50+ je zaista ključno. Jednako važno je i obnavljanje kreme tokom dana sredstvom u obliku praha ili spreja.

Retinol
Retinol je postao jedan od najpoznatijih sastojaka za negu kože poslednjih godina. To je idealan izbor za poboljšanje grube teksture kože, smanjenje proširenih i začepljenih pora, bora i dosadnog izgleda.

Kao i vitamin C, retinol može izazvati osetljivost kože zbog toga se preporučuje korišćenja proizvoda sa niskim sadržajem retinola jednom nedeljno dok se koža ne navikne na sastojak.