SPREČITE NOĆNU POSETU FRIŽIDERU

by | 03.09.2023

Nutricionisti savetuju kako da se rešite ove loše navike 

SPREČITE NOĆNU POSETU FRIŽIDERU

Dešava vam se da imate noćnu posetu frižideru? I to vam se nimalo ne dopada? Onda ste na pravom mestu jer vam otrkivamo korisne savete koji će vam pomoći da rešite problem.

Sprečite noćnu posetu frižideru

Pravi pristup dnevnim obrocima pomoći će u suzbijanju ove noćne želje. Pojedine namirnice mogu da vam obezbede sitost, dobro raspoloženje, energiju i suzbiju noćno prejedanje.

Kako da sprečite noćnu posetu frižideru i prejedanje?

Jednostavno, sledite ove naše savete i to će vam poći za rukom.

Večerajte uvek u isto vreme

Najbolje bi bilo da večerate do 18 ili 19 časova. Potrudite se da uvek večerate u isto vreme. Naravno, desiće se da ćete pomisliti kako ćete predugo čekati na doručak, što može uzbiniti signal na glad. U tom slulaju pojedite jabuku ili jednu kašičicu putera od kikirikija. Takođe, nemojte jesti brzu ili prerađenu hranu za večeru jer će vam to kasnije podstaći apetit.

Osvrnite se na hranu koja je oko vas

Ako je na vašem radnom mestu ili kod kuće izložena prerađena hrana koja izaziva zavisnost, one mogu izazvati žudnju samo ako su dostupne, a te žudnje mogu da se nagomilavaju tokom dana i naravno, stvore želju za jedenjem tokom noći i prejedanjem.

Uključite proteine i vlakna u svaki obrok

Proteini i vlakna doprinose sitosti i tako će pomoći u sprečavanju prejedanja ili noćne posete frižideru. Na primer, žudnja za slatkim i slanim traje kada nismo nutritivno izbalansirani i zbog toga se osećamo prilično slabo, ali kada je vaše telo podržano hranljivim materijama koje su mu potrebne, vaša žudnja će verovatno nestati.

Jedite zdrave deserte

Pokušajte da ne jedete slatkiše za desert, nego umesto toga pojedite voće ili možda parče sira.

Operite zube odmah posle večere

Ovo je trik koji bi mogao da vam pomogne. Ukoliko operete zubi neposredno nakon večere, možda će vas to odvratiti od noćnog jela jer će vas mrzeti da ponovo perete zube.

 

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

 

Foto: demaerre / gettyimages.com