SIRUP ZA BRZO MRŠAVLJENJE, JAČI IMUNITET I BOLJE REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE

by | 14.04.2022

Tostirajte parče hleba od  i stavite na njega  voće, poput banane ili jabuke, koje ste prethodno naseckali. Pospite cimetom u prahu,  prelijte sa malo javorovog sirupa i uživajte

 

Prirodan šećer, kao što je čist javorov sirup, jedna je od zdravijih zamena prerađenom, belom šećeru.  Daje energiju, vodu, proteine, masti, ugljene hidrate i šećere. Bogat je kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, fosforom, natrijumom, kalijumom i cinkom. Vitamini poput tiamina, riboflavina, niacina i B6 se takođe nalaze u javorovom sirupu.

 Samo 100 grama javorovog sirupa sadrži:  7% od preporučenog dnevnog unosa kalcijuma, 6% od preporučenog dnevnog unosa kalijuma,  7% od preporučenog dnevnog unosa gvožđa,  28% od preporučenog dnevnog unosa cinka i  165% od preporučenog dnevnog unosa mangana.

Imajte na umu da sadrži i dosta šećera. 100 grama javorovog sirupa sadrži oko 67 grama šećera.

Glikemijski indeks javorovog sirupa iznosi oko 54, u odnosu na šećer koji ima glikemijski indeks od oko 65.

 Ovo je pozitivna stvar i implicira da javorov sirup podiže nivo šećera u krvi sporije od običnog šećera.

Javorov sirup sadrži 24 različitih antioksidanata.

Zdravstvene prednosti javorovog sirupa:

– Sprečava oštećenja ćelija usled oksidativnog stresa

– Poboljšava zdravlje srca

– Poboljšava muško reproduktivno zdravlje

– Jača imuni sistem.

 Tostirajte parče hleba od  i stavite na njega  voće, poput banane ili jabuke, koje ste prethodno naseckali. Pospite cimetom u prahu, a zatim prelijte sa malo javorovog sirupa i uživajte.

 Javorov sirup se može koristiti kao zaslađivač za čaj ili kafu.

Dijeta sa javorovim sirupom  pre svega je deoksikacijska i zasniva se na konzumiranju mešavine javorovog sirupa, limunovog soka, mineralne vode i aleve paprike (2 kašičice limunovog soka, 2 kašičice javorovog sirupa, 2 dl vode i prstohvat aleve paprike) – uz gladovanje! Potrebno je da u toku dana popijete 6-12 čaša ovog ”čarobnog” napitka za mršavljenje.

 U ovoj dijeti, javorov sirup ima ulogu da obezbedi kalorije i šećer (glukozu), dok limunov sok jača imunitet, mineralna voda sprečava dehidrataciju i aleva (ljuta) papričica ubrzava metabolizam i potrošnju kalorija.

 Dijeta sa javorovim sirupom funkcioniše po principu da se kilogrami gube jer je smanjen dnevni unos kalorija. Ova dijeta se obično primenjuje  do 10 dana, a po podacima se može izgubiti 1 kg dnevno. Postoji i blaža varijanta dijete sa javorovim sirupom koja podrazumeva da jedete normalno, vodeći računa da se ipak zdravije hranite, ali s tim da umesto doručka ili večere konzumirate navedenu mešavinu sa javorovim sirupom.

Nakon ove dijete, treba lagano da se vraćate u režim ishrane sa čvrstom hranom.