POMEŠTAJTE CIMET MASLINOVO ULJE. EFEKAT ĆE VAS ODUŠEVITI

by | 15.04.2022

Sve što vam je potrebno je nekoliko štapića cimeta, kvalitetno maslinovo ulje i  tegla

Ova neobična upotreba cimeta osvojiće vaše srce. Sve što vam je potrebno jeste nekoliko štapića cimeta, kvalitetno maslinovo ulje i obična tegla. I malo više strpljenja. Uveravamo vas da vredi probati.

Uzmite nekoliko štapića cimeta i stavite ih u teglu, a zatim sipajte maslinovo ulje. Poklopite teglu i ostavite je na tamnom i hladnom mestu oko četrnaest dana. Ne zaboravite da je svakodnevno protresete da biste pomešali cimet i maslinovo ulje.

Posle dve nedelje dobićete domaće ulje od cimeta. NJegov miris će vas očarati. Takav proizvod ima veoma širok spektar primene. Biće korisno za negu, zdravlje i opuštanje, pa čak i u kuhinji.

 Protiv celulita

Kombinacija maslinovog ulja i cimeta je savršena mešavina za učvršćivanje i mršavljenje. Redovne masaže pomoću ove uradi-sam kozmetike, poboljšaće izgled kože i učiniti da celulit nestane. Pre prve upotrebe, međutim, obavezno uradite test na alergije. Cimet je veoma efikasan, ali takođe može da iritira ili izazove alergije.

Za glavobolje i nerve

NJegov smirujući miris i osobine čine ulje cimeta odličnim lekom za glavobolju. Takođe će vam pomoći da se nosite sa stresom i opustite se. Može vam pomoći da zaspite. Dovoljno je lagano utrljati malu količinu leka u slepoočnice. Vredi kod masaže lica.

Kao začin

Umesto cimeta, možete koristiti cimetovo ulje za deserte, kolače ili čak salate ili jela od mesa. Masnoća je odličan rastvarač i nosilac ukusa, tako da može biti veoma dobra promena u vašoj kuhinji.

Čudesne osobine

Cimet ima niz korisnih osobina. Deluje na bakterije i protiv zapaljenja. Može biti od pomoći kod mučnine. Poboljšava apetit i olakšava koncentraciju. Pre nekoliko vekova primenjivan je kao lek za poboljšanje cirkulacije krvi, koristio se za oralnu higijenu, probleme sa varenjem, bolove u mišićima i menstrualni ciklus. Bio je i lek za prehladu.

Iako se cimet više povezuje sa slatkim jelima, može se koristiti i kao aroma kod slanih. Tada se dobija originalan i izvanredan ukus.